Ο Μαχαλάς Ζαράκων και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 29/3 - Αλεξάνδρα Θαλασσινού " Πεδίο δόξης λαμπρό για τον Δήμαρχο Μπουραντά " [ΦΩΤΟ} Τον πανέμορφο Μαχαλά Ζαράκων επισκέφτηκε σήμερα Κυριακή 27/3/, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού . Η λέξη "Μαγεία" είναι η λέξη που επέλεξε για να χαρακτηρίσει το παλιό χωριό των Ζαράκων, όπως ακριβώς νιώθουν όλοι όσοι φτάνουν μέχρι εκεί.

Βέβαια η κα Θαλασσινού δεν βρέθηκε στον Μαχαλά Ζαράκων για λόγους αναψυχής αλλά για το πολύ σπουδαίο ζήτημα που έχει τεθεί από το 2008 και αφορά την ανάδειξη του παλιού αυτού χωριού ως παραδοσιακός οικισμός, το οποίο και θέλησε να συζητήσει με ντόπιους κατοίκους των Ζαράκων.λ

Η κα Θαλασσινού κάνει μια αναδρομή από τότε που ξεκινούν οι προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου, επισημαίνοντας :

"Από το 2008 γίνονται συλλογικές προσπάθειες να κηρυχθεί επίσημα παραδοσιακός οικισμός....Ειδικά από τον Αύγουστο του 2021 κι έπειτα, η Περιφέρεια έχει ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου να της απαντήσει σε ένα διαβιβαστικό, ήτοι να αποφασίσει (γνωμοδοτικά) αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την κήρυξη του Μαχαλά ως παραδοσιακού οικισμού ώστε να στείλει στο ΥΠΕΝ το σχετικό φάκελο και να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία."


Με πρωτοβουλία της παράταξης της αντιπολίτευσης "Δήμος για Όλους" τέθηκε από τη δημοτική αρχή θέμα στην ημερήσια διάταξη του περασμένου Δημοτικού Συμβουλίου 21/3/22, όμως λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι το θέμα αποσύρετε.
Όπως τονίζει η κα Θαλασσινού, "οι λόγοι που αποσύρθηκε το θέμα δεν έχουν γίνει κατανοητοί σε κανέναν" . Ως εκ τούτου ως παράταξη, σε συνεργασία με σύσσωμη την αντιπολίτευση, ζήτησαν να πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα.
Η κα Θαλασσινού θεωρώντας πολύ σημαντικό το θέμα συνεπώς και τη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί τους δημότες να συντονιστούν αυτή την Τρίτης 29 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00 για να την παρακολουθήσουν ενώ απευθυνόμενη στον Δήμαρχο κ. Μπουραντά τον καλεί να δείξει έμπρακτα την αγάπη του για το χωριό του τα Ζάρκα, αναφέροντας χαρακτηριστικά .
"Αν όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος το χωριό του το αγαπά (το οποίο κατά τη γνώμη του δεν το αγαπάω πιο πολύ εγώ από εκείνον!!τα έχουμε ακούσει όλα) ας μας το δείξει έμπρακτα! Πεδίο δόξης λαμπρό!"