Παναγιώτης Αναγνώστου : "Ρημάζει ο φωτοβολταϊκός δημοτικός φωτισμός Κονιστρών"

Με την ενεργειακή κρίση να αποτελεί πραγματικότητα και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας να απειλεί την βιωσιμότητα των Δήμων και των ΔΕΥΑ της χώρας, η εξοικονόμηση ενέργειας και η αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με συμψηφισμό (net metering) αποτελούν δοκιμασμένες λύσεις.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Μαρτίου, ο  ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου Παναγιώτης Αναγνώστου επισήμανε και αποδοκίμασε την απαξίωση του φωτοβολταϊκού φωτισμού του πρώην Δήμου Κονιστρών.

“Πρέπει να μνημονεύσω ότι ο αείμνηστος Δήμαρχος Κονιστρών Δημήτρης Παπαναστασίου είχε εγκαταστήσει σχεδόν σε όλη την επικράτεια του Δήμου Κονιστρών δημοτικό φωτισμό με συνδυασμό φωτοβολταϊκού πάνελ με μπαταρία. Θα έλεγε κανείς ότι είχε προβλέψει την καταιγίδα της ακρίβειας της ηλεκτρικής ενέργειας. Τι έκαναν οι μετέπειτα Δημοτικές Αρχές; Όχι μόνο δεν τα συντήρησαν, αλλά τα άφησαν να καταστραφούν και να ρημάξουν.” 
ανέφερε  ο κ. Αναγνώστου ρίχνοντας φως  σε ένα σημείο που πρέπει να αφυπνιστεί η δημοτική αρχή, προς το όφελος των δημοτών.  

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 21/3/2022