Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός : "Αντιμετωπίζουμε το βαρύ καιρικό φαινόμενο με στόλο άνω των 180 μηχανημάτων"Πέμπτη απόγευμα 10 Μαρτίου και η κακοκαιρία "Φίλλιπος" πλήττει την ολόκληρη την χώρα καθώς και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.  Ο Περιφερειάρχης κ.  Φάνης Σπανός σε σχετική ενημέρωση αναφέρει :  "Αντιμετωπίζουμε ακόμη ένα βαρύ καιρικό φαινόμενο και έχουμε ήδη αναπτύξει έναν στόλο άνω των 180 μηχανημάτων."

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη αναπτύξει μεγάλο στόλο από εκχιονιστικά και χωματουργικά μηχανήματα, ενώ έχει ενεργοποιήσει και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «Φίλιππος», το οποίο αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.
Για την καλύτερη προετοιμασία όλων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε την Τρίτη 08 Μαρτίου 2022 σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης  κ. Σπανός : "Συνεργαζόμαστε με την ΕΛ.ΑΣ., την Πυροσβεστική, τη «Νέα Οδό» και φυσικά με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θα προκύψουν."Ενώ αναλυτικά αναφέρει ο Περιφερειάρχης : 

"Έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στους δρόμους:
- Παλιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών.
- Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου Χαλκίδας (0-1.500 χ.θ.).
- Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού (από Καστέλα έως Δερβένι).
- Π.Α.Θ.Ε. (ρεύμα προς Αθήνα) από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ραχών Φθιώτιδας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειαζόμαστε:
- Στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού (από την 16η χιλιομετρική θέση έως την 42η χ.θ.).
- Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (θέση Ράχες Τυμφρηστού).
- Κατά τόπους στο επαρχιακό δίκτυο.

Αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα. Μεγιστοποιούμε την προσπάθεια για να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο και να περιοριστεί ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρικών και άλλων φαινομένων.

Πρέπει όλοι, όμως, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας."