Πρόταση του Προέδρου Κύμης Α. Μαργέλη για μετατροπή της Έκθεσης τοπικών προϊόντων Κύμης σε έκθεση προϊόντων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Κύμης,  κύριος Αγγελής Γ. Μαργέλης και το τοπικό συμβούλιο προτείνουν και ζητούν να στηριχθεί από όλους τους φορείς  η πρόταση τους η οποία αφορά την  Έκθεση τοπικών προϊόντων που πραγματοποιείται τα δύο τελευταία καλοκαίρια,  στην κεντρική πλατεία της  Κύμης, η οποία όπως προτείνουν μπορεί  να αναβαθμιστεί και να  μετατραπεί σε εκδήλωση του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και μάλιστα με  την συμμετοχή των Ενώσεων Εμπόρων. 

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος αναφέρει  :

1. Μετά την επιτυχή πραγματοποίηση της 1ης και 2ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων στην Κύμη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, προτιθέμεθα να διοργανώσουμε και εφέτος την 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων.

2. Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία των προηγουμένων ετών, στοχεύουμε να μετατρέψουμε την έκθεση από τοπική εκδήλωση της Κοινότητας Κύμης, σε εκδήλωση του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, με συμμετοχή των Ενώσεων Εμπόρων, όλων των πρώην Δήμων του ενιαίου Δήμου Κύμης -Αλιβερίου.

3. Η εκδήλωση αυτή θα είναι μια ανάλογη εκδήλωση του «Παζαριού» του Αυλωναρίου σε επίπεδο Δήμου υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

4. Για τo λόγο αυτό απευθυνόμαστε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στους φορείς αυτής που έχουν σχέση με το αντικείμενο, στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και στις τοπικές Ενώσεις Εμπόρων, Βιοτεχνών του Δήμου, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις προθέσεις μας και να ζητήσουμε την συμμετοχή τους.

5. Η Κοινότητα Κύμης θα αναλάβει την οργάνωση, σχεδίαση και παρουσίαση της όλης εκδήλωσης με την στήριξη των προαναφερθέντων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

6. Κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως ενημερωτικές ομιλίες, συναυλίες και για ομαδικούς επισκέπτες επισκέψεις σε ενδιαφέροντες τουριστικούς, εκκλησιαστικούς και ιστορικούς χώρους κλπ , κατά τις οποίες και θα εφαρμόζονται και όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.

7. Προσβλέπουμε στην θετική αντιμετώπιση της πρότασης που σας υποβάλουμε, λαμβάνοντας υπόψη ότι μια εκδήλωση, θα συνδράμει τόσο οικονομικά όσο και ηθικά τους επαγγελματίες της περιοχής και θα αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικό πνεύμονα για όλο το Δήμο μας.

8. Παρακαλούμε για την απάντησή σας κατά την κρίση σας μέχρι τέλος Απριλίου  2022. .