Ψήφισμα κατά του υποβιβασμού του 4/θ Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου σε 3/θ

  


Η Πρόεδρος κα Κλειώ Κατσαρή  και τα μέλη του  Τοπικού  Συμβουλίου  της Κοινότητας Οξυλίθου,  συνέταξαν και απέστειλαν "Ψήφισμα κατά του υποβιβασμού του 4/θ Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου σε 3/θ" προς τον κ.  Δάσκο Γρήγορη Διευθυντή της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, τον κ. Μπουραντά Αθανάσιο, Δήμαρχο  Κύμης-Αλιβερίου, τον κ. Κεδίκογλου Σίμο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξη και τους Βουλευτές του Νομού Ευβοίας.

  Αναλυτικά  αναφέρουν :                  

Αξιότιμοι κύριοι


Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Οξυλίθου, με έκπληξη και με λύπη έχει  ήδη ενημερωθεί για το σοβαρότατο ζήτημα των μεταβολών των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2022-2023 μέσω της υπ'αριθ. 10974/22-11-2021 εισήγηση της Διεύθυνσης Π.Ε. Ευβοίας, και ως εκ τούτου έχουμε ομόφωνα αποφασίσει ότι:
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στον επιχειρούμενο υποβιβασμό του 4/θ Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου σε 3/θ, τη στιγμή που το μαθητικό δυναμικό του εν λόγω Δημοτικού εκτιμάται ότι θα παραμείνει στους 42 μαθητές για το επόμενο σχολικό έτος.
Επιπρόσθετα δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεση μας στον υποβιβασμό του εν λόγω Δημοτικού, καθώς μες σε συνθήκες πανδημίας είναι απαραίτητο για την υγειονομική ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών να μη συρρικνώνουμε τα τμήματα και να μη στοιβάζουμε περισσότερα παιδιά σε αυτά. Ο υποβιβασμός και κατά συνέπεια η μείωση των τμημάτων από 4 σε 3, βέβαια, εκτός από το γεγονός ότι θέτει σε κίνδυνο την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ταυτόχρονα παρακωλύει την ποιοτικότερη εκπαιδευτική διαδικασία που οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν και αγωνίζονται καθημερινά να προσφέρουν στους μαθητές μέσα σε δύσκολες συνθήκες  (υποχρηματοδότηση της Παιδείας, κενά σε εκπαιδευτικούς, προβλήματα στη μεταφορά μαθητών, κ.τ.λ.)...
Εν κατακλείδι, η Διεύθυνση Π.Ε. Ευβοίας , θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία για το Δημοτικό αυτό , το οποίο, αν υποβαθμιστεί δεν θα είναι πια πολυθέσιο αλλά ολιγοθέσιο , κάτι το οποίο  θα έχει συνέπειες όσον αφορά κυρίως τη τοποθέτηση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος , κ.τ.λ.
Γενικότερα εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εισήγηση της Διεύθυνσης Π.Ε. Ευβοίας προς το Υπουργείο Παιδείας και το Δήμο, η οποία κινείται στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου, της αύξησης των μαθητών στα τμήματα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας(που θα έπρεπε να έχουμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα , ώστε να διασφαλίζεται η υγειονομική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και κατ' επέκταση και των οικογενειών των μαθητών) και στη γενικότερη υποβάθμιση της Παιδείας της αδικημένης περιοχής μας....
Για όλους τους άνωθεν λόγους , ως Τοπικό Συμβούλιο Οξυλίθου, θα αντισταθούμε (όπως και στο πρόσφατο παρελθόν- που πάλι επιχειρήθηκε αλλά δεν πέρασε - ο υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου) με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμη και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ( με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τη τοπική κοινωνία) ενάντια σε κάθε υποβιβασμό και κατάργηση σχολικής μονάδας της περιοχής μας.
Καλούμε τη Κυβέρνηση μέσω των κυβερνητικών Βουλευτών και παραγόντων, να πάρουν πίσω την εισήγηση υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου, μας φτάνουν τόσες υποβαθμίσεις του νόμου και της περιοχής από τις φωτιές, τη μη πρόληψη ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Κύμης, τις ανεμογεννήτριες τη φτώχια και τόσα άλλα.


Οξύλιθος 28 Μαρτίου 2022

 Με Τιμή
Η Πρόεδρος Κοινότητας Οξυλίθου

    Κατσαρή Κλειώ                .