Σημαντική και εφικτή πρόταση του Δημήτρη Κωνσταντίνου για την προστασία του εναπομείναντα δασικού πλούτου της Εύβοιας

 


Ο γνωστός Ευβοιώτης επιχειρηματίας στον χώρο του αυτοκινήτου, ορισμένος εκπρόσωπος του
Επιμελητηρίου Εύβοιας της Θεματικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ για τον <<Πτωχευτικό νόμο δεύτερης ευκαιρίας>> , συμμετείχε στην 3η συνάντηση με τουs θεσμούς και με τους εκπροσώπους των πολίτων της Βόρειας Εύβοιας, στην Αγία Άννα στην παρουσίαση του προγράμματος ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας - "ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ".

Όλοι οι μελετητές παρουσίασαν ο καθένας από τον κλάδο του τις προτάσεις τους για την ανασυγκρότηση της καμένης περιοχής.
Τον λόγο πήρε και ο κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου ο οποίος ήταν και ο μόνος που επίκεντρο της αναφοράς του ήταν η προστασία του εναπομείναντα δασικού πλούτου της Εύβοιας.

"Είναι γεγονός ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή προετοιμασία και εφόσον ολοκληρωθούν τα έργα θα γίνει μια Εύβοια καλύτερη από πριν. Όμως δεν ακούστηκε από κανέναν μελετητή ή από οποιοδήποτε άλλο ομιλητή για την προστασία του εναπομείναντα δασικού πλούτου κυρίως στο κομμάτι της Κεντρικής Εύβοιας. Από τα Ψαχνά μέχρι σύνορα Μαντουδίου, και μέχρι την Στενή (περιοχή όρου Διρφύων)." επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνου.

Ενώ για τη τοποθέτησή του αναφέρει :

"Επί αυτού του θέματος τοποθετήθηκα με συγκεκριμένη πρόταση στην οποία είχα αναφερθεί και στην 1η συνάντηση που είχε γίνει στην Λίμνη Ευβοίας. Η πρόταση ήταν για να σβήσει μια φωτιά στο αρχικό της στάδιο, πριν πάρει μεγάλη διάσταση, πρέπει να φτάσει σύντομα στην εστία της φωτιάς ένα πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης 4Χ4.
Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί, το κάθε μεγάλο χωριό π.χ. Μαντούδι , Προκόπι, Άγιο, Ψαχνά, Στενή, Πάλιουρα κ.λ.π., να έχουν εφοδιαστεί με ένα τέτοιο όχημα, για να προλάβουν την φωτιά στο αρχικό της στάδιο μέχρι να φτάσουν και άλλα επίγεια μέσα, πριν η πυρκαγιά πάρει τεράστιες διαστάσεις και τότε θα χρειάζονται πολλά πτητικά μέσα πυρόσβεσης."
Ο υπεύθυνος ανασυγκρότησής της Βόρειας Εύβοιας κ. Μπένος δήλωσε ότι έχει μεγάλη έννοια για το θέμα της προστασίας του δασικού πλούτου που έχει απομείνει και ήδη κάποιοι μελετητές θα το εξετάσουν για να δουν πως μπορεί να υλοποιηθεί.

Επίσης ο κ. Κωνσταντίνου έκανε μια δεύτερη πρόταση στον κ. Μπένο. Να μελετήσουν πως μπορεί στην Βόρεια Εύβοια να βρεθούν κάποια σημεία που με κάποιες παρεμβάσεις να γίνονται διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα φέρουν πολύ κόσμο στην πυρόπληκτη περιοχή ενώ συμπλήρωσε πως ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός θα μπορούσε να κοιτάξει, κατά πόσο το Ράλλυ Ακρόπολης που γίνεται κάθε χρόνο στην Στερεά Ελλάδα, θα ήταν εφικτό να περάσει και από κάποιες διαδρομές της Βόρειας Εύβοιας, ώστε να αναδειχθούν και με αυτόν τον τρόπο κάποιες περιοχές της.

Τέλος ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε πως θα καταθέσει εγγράφως όλες τις προτάσεις στον κ. Σταύρο Μπένο.