Τα προϊόντα της Φάρμας ΣΑΡΛΗ από το Μονόδρι εξήρε η διακεκριμένη ΣΕΦ Ντίνα Νικολάου στην FoodExpo 2022Στην μεγάλη έκθεση FoodExpo 2022, η στερεοελλαδίτησα Executive chef Ντίνα Νικολάου τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία της το περίπτερο της ΦΑΡΜΑΣ ΣΑΡΛΗ
Η διακεκριμένη ΣΕΦ θαύμασε τις δημιουργίες του  Αγροκτήματος που βρίσκεται στο Μονόδρι και θέλησε να ενημερωθεί για την διαδικασία παραγωγής "των εξαιρετικών προϊόντων" όπως χαρακτήρισε.  
Στη συνέχεια κάλεσε την κυρία Μαρίτα Σάρλη Μπουτσαξή, Υπεύθυνη της λειτουργίας της ΦΑΡΜΑΣ ΣΑΡΛΗ να μιλήσει για τα προϊόντα,  στην ειδική παρουσίαση της  Academy Gastronomy,  της πρώτης ακαδημίας γαστρονομίας στην Ελλάδα που συμμετείχε στην έκθεση. Η διακεκριμένη στερεοελλαδίτησα ΣΕΦ  Ντίνα Νικολάου, από το βήμα της ακαδημίας εξήρε δημόσια την ποιότητα των προϊόντων ΦΑΡΜΑ ΣΑΡΛΗ καθώς τα μαγείρεψε και απέδωσαν ένα άριστο αποτέλεσμα για τις υψηλές απαιτήσεις της παρασκευής και της τελικής γεύσης. 

 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΡΜΑ ΣΑΡΛΗ:

Το Αγρόκτημα Σάρλη 
 είναι Βιολογικό και βρίσκεται στην εύφορη κοιλάδα του Μονοδρίου δήμου Κύμης Αλιβερίου, η οποία σχηματίζεται στην συμβολή των χειμάρρων Μανικιάτη και Κολέθρας. Σε έναν τόπο πανέμορφο, μοναδικό θησαυρό της φύσης, μέσα σε ένα δάσος αιωνόβιων πλατανιών, όπου μεγαλώνουν  σπάνια φυτά και βότανα και μικρά άγρια ζώα ενώ τα νερά τρέχουν ορμητικά.

Εκεί ακριβώς η οικογένεια Σάρλη εμπνεύστηκε να δημιουργήσει ένα Αγρόκτημα με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον να καλλιεργεί ακολουθώντας τον  παραδοσιακό  τρόπο καλλιέργειας των τοπικών προϊόντων, να επεξεργάζεται και να παράγει βιολογικά προϊόντα ενώ με αγνές τροφές θα εκτρέφονται και τα ζώα.  

Η Φάρμα Σάρλη παράγει κυρίως ξηρά σύκα Κύμης, προϊόν Π.Ο.Π. και ΒΙΟ και παράγωγα του σύκου όπως μαρμελάδα σύκου, σιρόπι σύκου, συκοπάστελο, σουτζούκι σύκου, συκοσοκολατάκι, που παρασκευάζονται στο πιστοποιημένο βιολογικό ξηραντήριο-συσκευαστήριο που διαθέτει.

Στο Αγρόκτημα Σάρλη παράγονται επίσης ζυμαρικά με τα αυγά και το γάλα από το αγρόκτημα, από το γάλα παράγουν και τυρίΟι ελιές δίνουν από τον καρπό τους εξαιρετικό λάδι αλλά και βρώσιμες ελιές Βιο

Και από τους αμπελώνες της Φάρμας Σάρλη παράγεται στο οινοποιείο του αγροκτήματος, λευκό και κόκκινο κρασί Βιο.

Οι πιστοποιήσεις από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για τα Π.Ο.Π. και από την Bio Ηellas για τα βιολογικά, είναι ακόμη μια επιβεβαίωση για την ποιότητα των προϊόντων Σάρλη. 

ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΒΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΣ ΣΑΡΛΗ: