Στο νοσοκομείο "ΠΑΙΔΩΝ" ο μαθητής του Γυμνασίου Κριεζών -" Έξω φρενών" η τοπική κοινωνία για την "εγκατάλειψη" σχολείου και μαθητών

 


Στο Νοσοκομείο "ΠΑΙΔΩΝ" νοσηλεύεται ο 14χρονος μαθητής του Γυμνασίου Κριεζών όπου διακομίστηκε  μετά από το τροχαίο. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου,  έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της Αθήνας. 

Σοβαρό ατύχημα συνέβη εχθές Πέμπτη 17/3, λίγο πριν τη 1:00 η ώρα, όταν οι μαθητές  που σχόλασαν από το Γυμνάσιο Κριεζών πήγαν στην στάση που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το σχολείο τους για να περιμένουν να περάσει το λεωφορείο,  ώστε να επιβιβαστούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όπως συνήθως. 
Η χθεσινή τους αναμονή όμως παραλίγο να μετατραπεί σε αληθινή τραγωδία καθώς ένας 14χρονος μαθητής κάνοντας παιχνίδια με τους συμμαθητές του, χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε στην άκρη του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από το διερχόμενο, εκείνη την στιγμή, αυτοκίνητο.Το όχημα μάλιστα έτυχε να ανήκει στις υπηρεσίες του δήμου. 

Ο 14χρονος κατέληξε  τραυματισμένος να κείτεται στην άσφαλτο, όπου έτρεξε ο οδηγός και  οι περίοικοι για να τον βοηθήσουν. Το παιδί πονούσε υπερβολικά στο πόδι του  κι έτσι δεν το μετακίνησαν αλλά το κράτησαν τυλιγμένο με μια κουβέρτα μέχρι να φτάσει λίγο αργότερα το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.  Άμεσα όμως έφτασε η αστυνομία στο σημείο φροντίζοντας να ελέγξει την κίνηση των διερχόμενων οχημάτων για την ασφάλεια του 14χρονου αλλά και του υπόλοιπου κόσμου που είχε μαζευτεί εκεί.  
Ο 14χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου κι από εκεί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο "ΠΑΙΔΩΝ" στην Αθήνα. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει σπάσει το πόδι του και ίσως χρειαζόταν χειρουργείο, όμως  στην συνέχεια  έκριναν πως μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το κάταγμα στο πόδι του 14χρονου βάζοντας το στον γύψο, πράγμα που δεν έγινε κατά τις πρώτες ώρες διότι ο έφηβος μαθητής  πονούσε πάρα πολύ. 
 Έξω φρενών είναι η τοπική κοινωνία από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος με πρωτοστάτες τους γονείς των παιδιών και τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων με τους "υπεύθυνους" αυτής της άκρως "εγκληματικής  κατάστασης"  όπως την χαρακτηρίζουν, καθώς οι μαθητές του Γυμνασίου Κριεζών, βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι  σε απίστευτα μεγάλο κίνδυνο.
Είναι πάρα πολλές οι φορές που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κριεζών έχει επισκεφτεί τον Δήμαρχο και του έχει εκθέσει τα σοβαρά προβλήματα του σχολείου. Άθλιες είναι οι συνθήκες μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολειόυ αλλά και απαράδεκτο σε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας όπως είναι ο κεντρικός δρόμος Κριεζών,  μοναδικός για Ι.Χ και φορτηγά που οδηγεί στην νότια Εύβοια, να μην υπάρχουν, στο σημείο που κινούνται καθημερινά μαθητές, σήμανση, σαμαράκια οδοστρώματος για μείωση ταχύτητας, διαγράμμιση διάβασης πεζών και άλλα μέσα προστασίας. Σε ένα κομβικό σημείο που κινούνται καθημερινά μαθητές.  
Μεγάλες και επίμονες προσπάθειες έχουν καταβάλει, τόσο οι γονείς όσο και η Διευθύντρια κα Καραμάνου όπως μας ανέφεραν τα μέλη του Συλλόγου αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση, δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια. Αντιμέτωποι γονείς και καθηγητές  με την αδιαφορία των αρμόδιων, έχουν φτάσει σε απόγνωση. Το αποκορύφωμα ήταν το σοβαρό αυτό τροχαίο ατύχημα, στο οποίο παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα  έλλειψε εχθές να συμβεί το μοιραίο. 
 
Μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς πόσο επικίνδυνη είναι  η στάση που περιμένουν καθημερινά οι μαθητές το λεωφορείο για να επιβιβαστούν και να μεταφερθούν στα σπίτια τους. Η στάση βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο ενώ υπάρχει παντελής η έλλειψη μέτρων ασφάλειας για τα παιδιά.  Τη στιγμή  μάλιστα που πρόκειται για ένα σημείο της Ε.Ο όπου οι οδηγοί συνήθως αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.