Εκδήλωση του Λαογραφικού Μουσείου των Ευβοϊκών Σπουδών "Η ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ του 1797 και Ο ΡΗΓΑΣ"

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου, στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα  η εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών με τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με θέμα :

«Η ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ του 1797 και Ο ΡΗΓΑΣ».

Την εκδήλωση προλόγισε η  κα. Νία Κομπορόζου Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου και Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ευβοϊκών Σπουδών. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα. Αικατερίνη Αμυγδαλιά Παππά  Διπλωματούχους Τοπογράφος Μηχανικός την οποία παρουσίασε ο κ. Κωνσταντίνος Λάππας Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ευβοίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο νέος Διοικητής της Σχολής Πεζικού Αντιστράτηγος κ. Λύσανδρος Ξηρογιάννης, ο Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κ. Φλουρής Κωνσταντίνος, ο κ. Άγγελος Πνευματικός Αντιστράτηγος Ε.Α. Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκιδαίων και μέλος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδώνο κ. Σφέτσας Χαράλαμπος ε.α Ταξίαρχος ΕΛΑΣ εκπρόσωπος του Συλλόγου των Αποστράτων Αξιωματικών Ευβοίας, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Μαραγκός, η κα. Ολυμπία Μπισκίνη Πρόεδρος του Συλλόγου «Μουσιγέτης» Κηφισιάςη Πρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα. Παπαγεωργοπούλου Σούλα, ο κ. Μανώλης Κεραμάρης τ. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  από το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας η Πρόεδρος κα. Μαρία Κοτσή, η κα. Ελευθερία Αράπογλου Α’ Αντιπρόεδρος και η κα. Ανθούλα Αφράτη Β’ Αντιπρόεδρος.