ΤΩΡΑ : Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με την επιδεικτική απουσία της Δημοτικής Αρχής που απαξιώνει τους Ζάρακες [ΒΙΝΤΕΟ]


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου μετά  από πρόσκληση  που απέστειλε στους συμβούλους, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ζέρβας με το  θέμα :
 "Λήψη απόφασης περί ορισμού του οικισμού Μαχαλάς Ζαράκων ως παραδοσιακός
οικισμός. (σχετ. : το υπ’αριθ. 4097/24-03-2022 έγγραφο της αντιπολίτευσης)".

Μετά από την ενημερωτική επιστολή του Δημάρχου κου Μπουραντά προς τον Πρόεδρο κ Ζέρβα, σύσσωμη η δημοτική αρχή απουσιάζει από την σημερινή συνεδρίαση. 

Σύμφωνα με το αίτημα της επικεφαλής κας Αλεξάνδρας Θαλασσινού, η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον Μαχαλά των Ζαράκων, κρίνεται έκτακτη διότι εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2021, να δοθεί μια απλή γνωμοδοτική απάντηση – απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να προωθηθεί ο σχετικός φάκελος με την διορθωμένη μελέτη στο ΥΠΕΝ ώστε να πραγματοποιηθεί η κήρυξη του Μαχαλά ως παραδοσιακός οικισμός.
Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, παρόλο που αποδέχθηκε  το πρόβλημα  όταν τέθηκε το θέμα των Ζαράκων από την επικεφαλής κα Θαλασσινού, σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ και πρότεινε ο ίδιος μία συνεδρίαση μόνο γι αυτό το ζήτημα, στη σημερινή συνεδρίαση απουσιάζει όπως και οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, απαξιώνοντας την διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου και το μεγάλο πρόβλημα της κοινότητας Ζαράκων, που αφορά για ευνόητους λόγους ευρύτερα την περιοχή. 

  
Η επιστολή του Δημάρχου κου Αθανάσιου Μπουραντά αναφέρει: 

Συνάδελφοι

Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων, συμφώνησαν ακόμα μια φορά, σαν ενιαία παράταξη, να ζητήσουν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα ουσιαστικά ανύπαρκτο.

Ενημερώσαμε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Σύμβαση για τους οικισμούς της παραλίας και του Μαχαλά Ζαράκων, στο άρθρο 1 προβλέπει:

«…. Ο εργοδότης αναθέτει στον ανάδοχο και αυτός αναλαμβάνει την εκτέλεση της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης ‘’ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΖΑΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΖΑΡΑΚΩΝ, του ΔΗΜΟΥ ΔΥΣΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ’’ (δηλ. ο ΜΑΧΑΛΑΣ) με τους όρους των συμβατικών τευχών που αποδέχεται ανεπιφύλακτα, όπως αναφέρονται στο άρθρο 7 της οικείας προκήρυξης …»

Η μελετητική ομάδα, όπως μας ενημέρωσε η εκπρόσωπός της, έχει προχωρήσει σε εργασίες πέρα από το συμφωνητικό.  Η μελέτη για την κήρυξη του Μαχαλά είναι πέρα από την Σύμβαση που υπάρχει.

Σας ενημερώνουμε επομένως, ότι η εκπρόσωπος της μελετητικής ομάδας κ. Γεωργούλα Αικατερίνη, μας έστειλε  σημείωμα με το οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πρόβλημα να προχωρήσουμε στην έγκριση της μελέτης για την κήρυξη του Μαχαλά ως παραδοσιακού οικισμού γιατί αυτό είναι το θέμα που μας ενδιαφέρει  και όχι διάφορα άλλα.

Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να αποφασίσει το Συμβούλιο για την ανάρτηση της Πολεοδομικής μελέτης της παραλίας Ζαράκων, να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες για τυχόν ενστάσεις κλπ.

Επομένως  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μας δεν έχουν λόγο να συμμετέχουν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει προκληθεί, αφού θα πρέπει να οριστεί άλλη συνεδρίαση, για την οποία θα πρέπει να ετοιμαστεί εισήγηση και για την ανάρτηση της Πολεοδομικής μελέτης της Παραλίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ


Κοινοποίηση:

Πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου: κ. Γεώργιο  Ζέρβα


ΒΙΝΤΕΟ

Απόσπασμα Συνεδρίασης Δ.Σ Δήμου Κύμης Αλιβερίου .

Η τοποθέτηση της κας Θαλασσινού :
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ  ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ :