ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Δικαστήρια Χαλκίδας - Συγνώμη ζήτησαν Μπουραντάς και Παγώνης από τον Ιατρό Φωτόπουλο Αγάλο για να γλυτώσουν τις συνέπειες του νόμου Στην αίθουσα του  δικαστηρίου Πλημμελειοδικών  Χαλκίδας ολοκληρώθηκε  σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 η διαδικασία της εκδίκασης της μήνυσης κατά του δημάρχου Αθανασίου Μπουραντά και του προέδρου του νομικού προσώπου κου  Γεωργίου Παγώνη το 2017, οι οποίοι δικάστηκαν για εξύβριση, απειλή και  συκοφαντική δυσφήμηση κατ΄ εξακολούθηση, συνεπεία της  μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε, ο γιατρός και τέως Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Φωτόπουλος Αγάλος.   

Πέντε χρόνια αργότερα  το επίδικο γεγονός, έφτασε στην εκδίκασή του, σήμερα,  όπου ο κ. Γεώργιος Παγώνης από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε ειλικρινή  συγνώμη από τον γιατρό Φωτόπουλο, ενώπιον της δικαιοσύνης .
Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς δεν αποδέχτηκε αρχικά τις κατηγορίες κατά την εξέτασή του από την έδρα.  Λίγο αργότερα όμως ο κ. Μπουραντάς  επανήλθε δηλώνοντας μετανιωμένος και ζητώντας συγνώμη από  τον μηνυτή  κ. Φωτόπουλο Αγάλο.

Να θυμίσουμε για την υπόθεση ότι τον Δεκέμβριο του 2017, ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς και ο τότε δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Παγώνης  σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευβοίας κρίθηκαν κατηγορούμενοι  για εξύβριση, απειλή και  συκοφαντική δυσφήμηση κατ΄ εξακολούθηση, συνεπεία  μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε, ο γιατρός τέως Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Φωτόπουλος Αγάλος. 

Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022,  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας που είχε οριστεί  η πρώτη δικάσιμος  μιας ιδιαίτερα σοβαρής δικαστικής υπόθεσης, άνοιξε η "αυλαία" που φέρνει στο προσκήνιο την λειτουργία του Ινστιτούτου Παπανικολάου, το οποίο εδρεύει στην Κύμη της Εύβοιας.  Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν δια  του δικηγόρου τους κου Νικόλαου Ζέρβα,  αναβολή λόγω ασθένειας του ενός εκ των δύο  κατηγορουμένων. 

Να σημειώσουμε ότι στις 31 Ιανουαρίου δεν παρέστη κανένας από τους δύο κατηγορουμένους,  ούτε ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, ο οποίος είχε εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο του, ούτε ο δηλών ασθένεια κ. Γεώργιος Παγώνης αλλά ούτε και η μάρτυρας υπεράσπισής τους κα Χονδρονικόλα Αθανασία.  

Αντιθέτως η πλευρά του πολιτικώς ενάγοντος Ιατρού Φωτόπουλου Αγάλου ήταν παρούσα με απαρτία των μαρτύρων της

Ως πρωτοείσακτη υπόθεση, είχε πάρει αναβολή με  νέα δικάσιμο τη σημερινή  6 Απριλίου 2022. 

Ο γιατρός και  τέως Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Φωτόπουλος Αγάλος δέχτηκε την συγγνώμη των κατηγορουμένων κου Μπουραντά και κου Παγώνη  και η μήνυση αποσύρθηκε.