Ιδιωτική πρωτοβουλία καθαριότητας και έκκληση προς τους κατοίκους της κοινότητας Ανδρονιάνων


Εργασίες καθαριότητας πραγματοποιούνται στην κοινότητα Ανδρονιάνων, με ιδιωτική πρωτοβουλία των κατοίκων, σε συνεργασία του ΔΣ του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων Δένδρων και του Προέδρου της Κοινότητας Ανδρονιάνων Γεώργιου Κωτσή.

Το αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό και μεγάλη η ανάγκη να συμβάλουν όλοι με την προσωπική σωστή διαχείριση κυρίως των ογκοδών απορριμμάτων.

Από το Δ.Σ του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων Δένδρων, επισημαίνουν :

"Ένα από τα κεντρικά δρομάκια του χωριού καθαρίστηκε σήμερα με ιδιωτική πρωτοβουλία. Η πρώτη φωτογραφία δείχνει το δρόμο όπως ήταν σήμερα πριν αρχίσουν οι εργασίες καθαρισμού και η δεύτερη δείχνει την κατάσταση που επικρατούσε τους χειμερινούς μήνες μετά από βροχοπτώσεις που τον καθιστούσαν απροσπέλαστο. Καθαρίστηκε από χόρτα και χώματα που είχαν συσσωρευθεί και είχαν καλύψει ακόμα και τη βάνα του κεντρικού αγωγού ύδρευσης (!). Είναι σημαντικό να τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας και να μην πετάμε τα κομμένα χόρτα από τις αυλές μας στο δρόμο με την προοπτική να τα μαζέψει ο Δήμος ή να καθαρίζουμε τα μπάζα που εμείς δημιουργήσαμε μετά από κατασκευή ενός τοίχου. Είναι δική μας ευθύνη γιατί εμείς τα δημιουργήσαμε.
Ο Δήμος δεν διαθέτει κάποιο συνεργείο που να καθαρίζει τα δρομάκια που περνάνε μπροστά από τις αυλές μας. Κάνει μόνο αποκομιδή σκουπιδιών που αφήνουμε σε συγκεκριμένα σημεία από τα σπίτια μας. Ελπίζω αυτή η ανάρτηση μου να ευαισθητοποιήσει τους συγχωριανούς μου και να αναλάβουν και εκείνοι την ευθύνη που τους αναλογεί.
Αν όλοι το κάνουμε αυτό, το χωριό μας θα είναι και θα παραμένει καθαρό και θα χαιρόμαστε να διαβαίνουμε τα σοκάκια του και να απολαμβάνουμε τον περίπατο μας.
Ας το κάνουμε πράξη τώρα ώστε το χωριό μας να είναι πεντακάθαρο και λαμπερό τις ημέρες του Πάσχα. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κάνει και θα κάνει ότι μπορεί αλλά χρειάζεται και τη δική μας συμπαράσταση. Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν. Ας γίνουμε όλοι εθελοντές και συμπαραστάτες του. Καλό Πάσχα σε όλους!
Σημ: Τα κομμένα χόρτα μαζεύτηκαν σε πλαστικές σακκούλες για να τα παραλάβει το συνεργείο του Δήμου. Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε για το θέμα του καθαρισμού αυλών, οικοπέδων κλπ δεν πρέπει να αφήνουμε υπολείμματα προς αποφυγήν πυρκαγιάς."