Μεγάλη γιορτή για τους Ελύμνιους η Κυριακή Ε΄ των Νηστειών [BINTEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]


Με μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η Ενορία της γραφικής Λίμνης, έδρα του δήμου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, την Κυριακή Ε΄ των Νηστειών.
Στην Ιερά Ακολουθία Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας- Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κκ Χρυσόστομος με την τιμητική παρουσία και Ιερουργία του Θεοφιλεστάτου, Επισκόπου Ωρεών και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ Φιλόθεου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο κατά την διάρκεια της λατρευτικής συνάξεως εστιάζοντας στην δύναμη της προσευχής και της πίστης ενώ εξύμνησε έναν προς έναν τους Αγίους του τόπου.

Την ημέρα αυτή έχει γίνει θεσμός, σύμφωνα με την παράδοση, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, να γίνεται λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Λιμνιάς και των χαριτόβρυτων λειψάνων των τοπικών Αγίων, στα γραφικά σοκάκια του παραθαλάσσιου τόπου.
"Μεγάλη γιορτή για την Λίμνη. Κυριακή της Δεήσεως όπου η παράδοση προβλέπει μετά την θεία λειτουργία, λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Λιμνιάς και των λειψάνων των τοπικών μας Αγίων" ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Τσαπουρνιώτης Γεώργιος.
Οι αριστούχοι μαθητές των σχολείων της πόλης κρατώντας υπερήφανα την Ελληνική Σημαία έσυραν την πομπή. Ακολουθούσε η φιλαρμονική μπάντα, αποδίδοντας μεγαλοπρεπή εμβατήρια στο πέρασμα της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων, τα οποία προσκύνησε το πλήθος των πιστών κατά την επιστροφή στον Ιερό Ναό σε ειδική εξέδρα που είχε κατασκευαστεί στον προαύλιο χώρο.
Ο καιρός ήταν υπέροχος και παντού ευωδίαζε το Άγιο μύρο και το θυμίαμα από το λιβάνι, το οποίο πλημύριζε την ατμόσφαιρα, τα ολάνθιστα μπαλκόνια και τα εσωτερικά των σπιτιών καθώς τα παράθυρα ήταν ολάνοιχτα.


BINTEO