«Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ» από τη Μαρία Κρόκου απόψε στο Αλιβέρι με τον Εμπορικό Σύλλογο και τις εκδόσεις "ΠΝΟΗ" [ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ]


 Σάββατο 2 Απριλίου 2022   «Ο κύβος ερρίφθη»  από την αγαπημένη συγγραφέα  Μαρία Κρόκου, στο Αλιβέρι  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου,  σε συνεργασία με τον  Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου και με τις εκδόσεις «Πνοή» .

Χαιρετισμό απεύθυναν  η  κα Σοφία Κόλλια – Βότση Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου και η κα  Κάκια Ξύδη Εκδότρια – Συγγραφέας.

Για  θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι:

Ο κ. Γεώργιος Τζάνης, Πρόεδρος του  Τοπικού Τμήματος Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, η κα Τζένη Κοσμίδου, συγγραφέας – ηθοποιός και η κα Αναστασία Καραγιάννη, ηθοποιός μίλησαν  για  τη συγγραφέα και  για το  βιβλίο  από το οποίο  διάβασαν αποσπάσματα. 

Ιδιαίτερη νότα στην  παρουσίαση  έδωσε με την ερμηνεία της  Αρχαίας Ελληνικής Λύρας  ο μουσικός Κωνσταντίνος Καραγιάννης

Πολλοί και καλοί φίλοι ήταν εκείνοι που τίμησαν την συγγραφέα και το νέο δημιούργημά της, με την παρουσία τους στην εκδήλωση.  Ανάμεσά τους, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαστροκώστας Νίκος, ο πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Θωμάς, η  κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού  δημοτική σύμβουλος, και ο κ. Θέμης Ζέρβας  δημοτικός σύμβουλος.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

 «Ο κύβος ερρίφθη» Ένα βιβλίο που ξεχωρίζει, κατακτά και καθηλώνει τον αναγνώστη, από την  πρώτη μέχρι την τελευταία του  σελίδα. 

Μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της, η Λυδία έρχεται αντιμέτωπη με μια άγνωστη πραγματικότητα. Γίνεται κάτοχος ενός αρχαίου μυστικού που βρίσκεται κρυμμένο εδώ και είκοσι πέντε αιώνες, προστατευμένο από αδιάκριτα μάτια. Η ίδια αγνοεί τη σημασία όσων κληρονομεί αλλά και τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται. Χωρίς να το ξέρει, κινδυνεύει να εκθέσει το παρελθόν και να ανατρέψει τη ροή της ιστορίας. Σύμμαχός της ο Ορέστης, καθηγητής φιλοσοφίας, που τη βοηθά να ξεδιαλύνει μπερδεμένους γρίφους και σύμβολα. Θα καταφέρει να προστατεύσει όσα της ανατέθηκαν; Θα μπορέσει να σωθεί η ίδια; Και τελικά, ο Ορέστης είναι τόσο αθώος όσο ισχυρίζεται ότι είναι;

Η συγγραφέας Μαρία Κρόκου γεννήθηκε στην Εύβοια, όπου ζει με την οικογένειά της.  Τον σύζυγό της Χριστόφορο  και  τα δύο τους παιδιά Μελίνα και Μορφέα.  

Από πολύ μικρή ηλικία το  ενδιαφέρον της κέρδισε ο άνθρωπος, οι  ανάγκες του  και τα προβλήματά του. 

Σπούδασε κοινωνική λειτουργός στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Αθηνών και απασχολήθηκε σε διάφορες μονάδες κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως: ΚΑΠΗ, ΨΝΑ,

 ΟΚΑΔΗΠ. 

Η Μαρία Κρόκου είναι εργαζόμενη  στην Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκίδας,  ενώ στον ελεύθερο χρόνο της δημιουργεί  ποίηση,  ζωγραφική και συγγραφεί . Το μυθιστόρημα , η νουβέλα, τα   παραμύθια, και το θεατρικό έργο την εμπνέουν.  Κάπως έτσι είναι και μια ιδιαίτερα γλυκιά  σχέση που έχει αναπτύξει  με την  ζαχαροπλαστική .

Τα έργα της είναι  το βραβευμένο, από το καλλιτεχνικό σωματείο Έλευσις και Υδράνη, θεατρικό «Λοξές φιλίες»

Το πρώτο βιβλίο της, με τίτλο «Εξάρες», που κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Novelbooks.

Το δεύτερο βιβλίο της τρία χρόνια αργότερα  «Αν δεν ήμουν εγώ… Αν δεν ήμουν εδώ…»,   από τις εκδόσεις Διώνη το 2015 . 

Και τρίτο βιβλίο, είναι αυτό  το νέο  μυθιστόρημα με τίτλο  «Ο κύβος ερρίφθη» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
BINTEO ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ