Το κολυμβητήριο στο Αλιβέρι γίνεται πραγματικότητα - Ήταν προσωπικός στόχος του Δημάρχου Μπουραντά και τον πέτυχε - Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Α Αλέξης συγκινείΑπό τον Μάϊο του 2018, όταν αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Ν.Ο. Αλιβερίου πραγματοποίησε συνάντηση  με το δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου κ. Μπουραντά Αθανάσιο και τους αντιδημάρχους κ. Μπόκαρη Γεώργιο  και Μπαράκο Νικόλαο" προκειμένου να συζητηθούν εκ νέου τα θέματα που απασχολούσαν  το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου, τα οποία εστιαζόντουσαν στην έλλειψη κολυμβητηρίου στο Αλιβέρι" όπως έγραφε και ο Ευβοϊκός Τύπος, ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς είχε αποκαλύψει ότι το κολυμβητήριο εκτός από ένα σημαντικό ζήτημα για την δημοτική αρχή, ήταν και ένας προσωπικός του στόχος που ήθελε με κάθε τρόπο να επιτύχει καθώς για το θέμα αυτό  στο παρελθόν, από την θέση του Νομάρχη είχε προσπαθήσει να επιλύσει σε συνεργασία με τον αείμνηστο Σταμάτη Αλέξη του οποίου το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την λειτουργία του  Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου αλλά και ενός κολυμβητηρίου στο Αλιβέρι, το οποίο μπορεί να άργησε αρκετές δεκαετίες αλλά τώρα πια προχωρά. 

Ο Σταμάτης Αλέξης ήταν ο άνθρωπος  που πεισματικά και κόντρα σε όλες τις σοβαρές δυσκολίες, κατάφερε να κρατήσει τον Ναυτικό  Όμιλο, όχι απλά "ζωντανό" αλλά και πάντα στην κορυφή όλων των Συλλόγων της Ελλάδας που προπονούντο στην θάλασσα. 
Αφιέρωσε, μετά την οικογένειά του, όλη του την αγάπη και την ενέργεια, παλεύοντας να κινήσει τους μηχανισμούς της πολιτείας καθώς ήταν ολοφάνερο,  ότι,  η νεολαία της περιοχής, ο Ν.Ο.Α, οι άξιοι κολυμβητές του και κολυμβήτριές του,  δικαιούταν να αποκτήσουν  ένα δικό της κολυμβητήριο. 

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, για την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κου. Στέλιου Πέτσα, της ένταξης,  κατασκευής του κολυμβητηρίου στο πρόγραμμα "Τρίτσης", σκόρπισε χαρά και σαφώς ικανοποίηση για την τοπική κοινωνία. 

 Ένα σύντομο απόσπασμα από την ομιλία του αείμνηστου  Προέδρου Σταμάτη Αλέξη το 2002, όπου, όπως συνήθιζε να τονίζει σε κάθε ομιλία του. ανέφερε: "κολυμβητές και κολυμβήτριες του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου μην πτοείστε, θα΄ρθει κάποια στιγμή που θα κολυμπήσετε κι εσείς σε κολυμβητήριο", επέλεξε ο γιος του, Πρόεδρος  του ΝΟΑ Αλέξης Προκόπιος για να εκφράσει τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του μετά την εξαιρετικά ευχάριστη ανακοίνωση.
 
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Προκόπιος Αλέξης σχολίασε :
"Την ελπίδα σου για το κολυμβητήριο δεν την έχασες ποτέ, ελπίδα που μας την μεταλαμπάδευσες, πράγματι δεν πτοηθήκαμε, όπως μας είπες τότε....(το απόσπασμα είναι από την ναυτική εβδομάδα του 2002)"

   

Το όραμά του, ο Σταμάτης Αλέξης και το πάθος με το οποίο αγωνιζόταν να εξασφαλίσει ένα κολυμβητήριο στο Αλιβέρι, κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει πρωτίστως στον γιο του, Προκόπιο Αλέξη, επί σειρά ετών προπονητή των αθλητών του Ν.Ο.Α και σημερινός Πρόεδρός του, καθώς και σε άλλα μέλη των Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου, στους οποίους παρέδωσε την σκυτάλη αυτού του δύσκολου αγώνα,  λίγο πριν φύγει απρόσμενα και πολύ νωρίς από την ζωή.

Είναι οι άνθρωποι που φρόντισαν ο στόχος για το κολυμβητήριο στο Αλιβέρι να μην χάσει την τροχιά του. Είναι, πολλές οι γενιές των κολυμβητών που περίμεναν με λαχτάρα το άκουσμα για την έναρξη κατασκευής κολυμβητηρίου. Αυτό που σήμερα αξίωσαν να ακούσουν, οι περισσότεροι πλέον, ως γονείς ή ακόμη, παππούδες και γιαγιάδες, των σημερινών  αθλητών. 

Η σχετική Ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, αναφέρει αναλυτικά 

Ένα εμβληματικό έργο για την πόλη μας, τον δήμο μας, είναι πλέον γεγονός!
Εντάχθηκε το Κλειστό Κολυμβητήριο Αλιβερίου στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με προϋπολογισμό 7,7 Εκατομμύρια Ευρώ.
Ακολουθεί αναλυτικά το Δελτίο Τύπου το Δήμου Κύμης Αλιβερίου

"Οι προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών με την ιδιαίτερα σημαντική υποστήριξη των εξειδικευμένων συμβούλων με τους οποίους συνεργάστηκε ο Δήμος για την ολοκλήρωση μιας δύσκολης αλλά σύγχρονης μελέτης του Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλιβερίου, έφερε αποτέλεσμα.
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 7.732.876,34 Εκατομμύρια Ευρώ και προβλέπει την ανέγερση Κλειστού Κολυμβητηρίου στον Κάραβο Αλιβερίου στη Θέση Καπνίση, χωρητικότητας 340 θεατών.
Περιλαμβάνει 2 κολυμβητικές δεξαμενές διαστάσεων 33,33×25 (Αγωνιστική δεξαμενή) και 11,50×8,50 (Εκπαιδευτική δεξαμενή ).
Το έργο έχει σχεδιαστεί με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την χρήση του από ΑμεΑ.
Ευχαριστούμε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη για την ένταξη του έργου καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη αρμόδια για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη τους.
Η κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου Αλιβερίου αποτελεί ένα όνειρο δεκαετιών για το Αλιβέρι και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.
Η Δημοτική αρχή Κύμης-Αλιβερίου συνεχίζει την προσπάθεια για την ένταξη και την υλοποίηση και άλλων σημαντικών έργων σε όλο τον δήμο."