Το παιχνίδι ξεκινάει στο Αλιβέρι στα άσπρα μαύρα

 Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάθροιση της νέας Ακαδημίας σκακιού της κυπελλούχου Ελλάδας Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών.

Την εκδήλωση άνοιξε η Δημοτική Σύμβουλος Κύμης Αλιβερίου κα. Αλεξάνδρα Θαλασσινού. Στη συνέχεια μίλησε στους παρευρισκόμενους γονείς και μαθητές ο Πρόεδρος της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών, κος. Στέφανος Λουκόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα πολλά παιδαγωγικά οφέλη της εκμάθησης σκακιού για τα παιδιά. Έπειτα απηύθυνε έναν χαιρετισμό ο κος. Χρήστος Πιλάλης, μέλος του ΔΣ και έφορος σχολικού σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Η συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε με συζήτηση του κου. Κυριάκου Λιακόπουλου, προπονητή της Ακαδημίας και σκακιστή της Ευβοϊκής Ένωσης με τους γονείς προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οργανωτικές λεπτομέρειες των 4 ιδρυθέντων τμημάτων εκμάθησης σκακιού.

Για νέες εγγραφές μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών: 6942449414 και 6993012264

Αν και μεσούσης της σχολικής χρονιάς, το εγχείρημα ξεκίνησε πολύ δυναμικά και μαζικά, και όπως μας είπαν η κα. Αλεξάνδρα Θαλασσινού και ο κος. Στέφανος Λουκόπουλος, το επόμενο βήμα θα είναι και η ίδρυση Ακαδημίας Σκακιού στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.