Άκρως αντιφιλοζωϊκή η κατάσταση σε Φιλοζωϊκό Σωματείο της Ερέτριας

 


Εικόνες που δεν συνάδουν με το έργο και τις συνθήκες που οφείλει να προσφέρει ένα φιλοζωϊκό σωματείο, δείχνει βίντεο που παρουσίασαν δημόσια άτομα που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του φιλοζωϊκού σωματείου όπου φαίνεται δίπλα σε ένα βουνό από σκουπίδια, να υπάρχει ένα κοντέινερ το οποίο έχει διαρροή νερού και τα νερά λιμνάζουν στη μία κλούβα των σκυλιών.

Όπως διαπιστώνουν οι επισκέπτες, στον ίδιο χώρο, όπου είχαν βρεθεί πριν τέσσερις μήνες, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, τα λιμνάζοντα νερά έχουν ως συνέπεια να έχουν προκληθεί σμήνη από σκνίπες και η αυταπάντητη ερώτηση είναι αν κάποιες από αυτές μεταφέρουν και Καλαζάρ.

Τα σκυλιά που φυλάσσονται στα κλουβιά δεν δείχνουν να είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ένα από αυτά που δεν έχει όρεξη για τροφή, είναι υποτονικό και παρατηρούνται έντονα οι τσίμπλες στα μάτια του.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες έχει ειδοποιηθεί ο πρόεδρος του σωματείου αλλά δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. "Ούτε για τη διαρροή ούτε για το βουνό από σκουπίδια που είναι συσσωρευμένα πάνω από χρόνο εκεί και μόλις απομακρυνθούν οι άνθρωποι βγαίνουν στρατιές αρουραίων και μολύνουν τις τροφές των σκυλιών
τα οποία είναι μόνιμα φυλακισμένα στις ελεεινές τους κλούβες" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αγανακτισμένοι αυτόπτες μάρτυρες.
Ενώ δίνουν χλευαστικά συγχαρητήρια
στον πρόεδρο του Σωματείου για την φιλοζωική του δράση,
την αγάπη που έχει για τα ζώα και την καλή συνεργασία που έχει με το Δήμο Ερέτριας για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

BINTEO