Ομόφωνο ψήφισμα της τοπικής κοινότητας Κύμης κατά της φημολογούμενης διακοπής λειτουργίας του Υπ. της Τράπεζας Πειραιώς

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης συνεδρίασε εκτάκτως και εκ περιφοράς και 
εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα κατά   της Φημολογούμενης Διακοπής Λειτουργίας 
του Υπ. της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη, το οποίο προώθησε στον
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Ζέρβα  για την ανάγνωσή του 
κατά την διάρκεια του 1ου Θέματος της συνεδρίασης του ΔΣ 
αύριο Δευτέρα 18.04.2022,  όπου αποτελεί και θέμα της Ημερησίας Διάταξης.
Ψήφισμα  Τοπικής Κοινότητας Κύμης  κατά της φημολογούμενης 
Διακοπής Λειτουργίας του Υπ. της Τράπεζας Πειραιώς
Περιοχή συνημ

Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής, βιώνουμε την υποβάθμιση του τόπου μας με την κατάργηση  ή/και τη μειωμένη παροχή υπηρεσιών, όπως π.χ. με την κατάργηση της ΔΕΔΗΕ ή την υποβάθμιση του ΙΚΑ κ.ά.

Σήμερα, φημολογείται έντονα η επαπειλούμενη κατάργηση της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύμη, μια Τράπεζα που εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Δήμου μας αλλά και του Δήμου Σκύρου. Μια Τράπεζα που εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους πολίτες που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφους κλπ)  συμβάλλοντας στα μέγιστα στην οικονομία της περιοχής μας. Από το 1938 ως Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια σαν Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλει στην ανάπτυξη της Κύμης και της πέριξ περιοχής  εξυπηρετώντας    Δημότες και επισκέπτες, αλλά αυξάνοντας και στην αγοραστική κίνηση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο.

Μια ενδεχόμενη κατάργηση των υπηρεσιών αυτών, θα σημαίνει μεγαλύτερη υποβάθμιση κοινωνική και οικονομική για την περιοχή μας και απαξίωση των ανθρώπων που σε δύσκολες συνθήκες και σε απομακρυσμένες περιοχές, αγωνίζονται να συμβάλλουν στο κοινωνικο-οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Το  Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του σ΄ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα αγωνιστεί για τη μη υλοποίηση μιας ακόμα καταστροφικής κατάργησης υπηρεσιών στην περιοχή της Κύμης.