Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση Mνήμης για τον αείμνηστο πρώην Δήμαρχο Χαλκιδέων και Βουλευτή Γιάννη Σπανό

 


Στο Δημοτικό θέατρο Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση Mνήμης για τον αείμνηστο πρώην δήμαρχο Χαλκιδέων και βουλευτή Γιάννη Σπανό, ο οποίος  έφυγε από την ζωή, ένα χρόνο πριν στις 15 Απριλίου του 2021.

"άλλαξε την πόλη" ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης καθώς ο Γιάννης Σπανός, αποτέλεσε μια εμβληματική μορφή, άρρηκτα συνδεδεμένη  με την πόλη της Χαλκίδας και χαρακτηρίζεται ως ο  καλύτερος μεταπολεμικά δήμαρχος της Χαλκίδας, αφού  κυριολεκτικά την αναμόρφωσε, με έργα μεγάλα και μοναδικά. 

Έργα που  βελτίωσαν εξαιρετικά την ποιότητα ζωής των Χαλκιδέων . Αγάπησε  αδιαμφισβήτητα την πόλη του Ευρίπου και κέρδισε τον σεβασμό  και την εκτίμηση όλων των δημοτών ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων καθώς ο Γιάννης Σπανός πολιτευόταν με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Στο τεράστιο έργο του καταγράφεται η επέκταση δικτύου αποχέτευσης, η σημαντική και ουσιαστική βελτίωση του οδικού δικτύου της Χαλκίδας, ο βιολογικός καθαρισμός της Χαλκίδας, το νέο κοιμητήριο Χαλκίδας,  η εξωραϊσμός στο πάρκο στα ΚΕΤΕ του Βούρκου, Κορυφαία όλων των έργων του,  ήταν στον αθλητικό τομέα, στον οποίο άλλαξε όψη δημιουργώντας σπουδαίες  αθλητικές υποδομές.

Στολίδια της πρωτεύουσας και της Εύβοιας ολόκληρης, όπως το Αθλητικό Κέντρο στην Κάνηθο, Διεθνών προδιαγραφών, ΄΄Τάσος Καμπούρης΄΄,το κλειστό Βαρέων Αθλημάτων, το κλειστό ΄΄Χαλκιά-Αναστασιάση΄΄ (στην Πειραϊκή-Πατραϊκή),  τα γήπεδα του Βούρκου, του Πάρκου του Λαού, της Ψηλής Γέφυρας, το ΄΄Μουστάκα-Τζιώτη΄΄, τα γήπεδα στον Δοκό και στα Κολιματσιάνικα,  αλλά και πολλά ακόμα αθλητικά κέντρα, είναι έργα του   τ. Δημάρχου Γιάννη Σπανού.

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο ανιψιός του και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός καθώς και η δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα  μίλησαν για την σπουδαία προσωπικότητα, σταθμό και φάρο  στην αυτοδιοίκηση της Εύβοιας. 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός αναφέρει για την εκδήλωση μνήμης στον αγαπημένο του θείο : 

"Στο Δημοτικό θέατρο Χαλκίδας απολαύσαμε μια μοναδική εκδήλωση Mνήμης στον εκλιπόντα τ. Δήμαρχο Χαλκιδέων - και αγαπημένο μου θείο - Γιάννη Σπανό. Τον Δήμαρχο που, όπως εύστοχα τιτλοφορήθηκε η εκδήλωση, «άλλαξε την πόλη μας»!

Ευχαριστούμε την κα. Γιώτα Σιάνου και το Ευβοϊκό Ωδείο για την πρωτοβουλία και την εξαιρετική διοργάνωση!"