ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ανώτερες σπουδές στο ΕΠΑΛ Κονιστρών για επαγγέλματα Εμπορικού Ναυτικού, Τουρισμού και Προγραμματισμού - Ξεκινούν οι εγγραφές


 Για τη νέα σχολική χρονιά 2022 2023 το ΕΠΑΛ Κονιστρών παρέχει τη δυνατότητα για σπουδές ανώτερου επιπέδου  στους νέους και τις νέες που θέλουν να ακολουθήσουν τους τομείς ναυτιλιακών επαγγελμάτων με τις ειδικότητες πλοίαρχων εμπορικού ναυτικού και μηχανικών εμπορικού ναυτικού και  είναι ο μοναδικός τομέας που προσφέρεται σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο ΕΠΑΛ Κονιστρών. Επίσης ανώτερες σπουδές για επαγγέλματα τουρισμού και προγραμματισμού. 

Το ναυτικό τομέα με τις ειδικότητές του μπορούν να παρακολουθήσουν απόφοιτοι Γενικού και Επαγγελματικού λυκείου, απόφοιτοι γυμνασίου και μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την Α΄τάξη ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και μάλιστα χωρίς όριο ηλικίας. Το πτυχίο που παραλαμβάνουν οι σπουδαστές τόσο του πλοιάρχου όσο και των μηχανικών εμπορικού ναυτικού είναι πλήρως κατοχυρωμένο από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το ΚΕΣΕΝ σχετικά με το όσο αναφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα και την εξέλιξη των αξιωματικών.

 Εκτός από τον ναυτιλιακό τομέα το ΕΠΑΛ Κονιστρών προσφέρει σπουδές οικονομικής διοίκησης υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και του τομέα πληροφορικής στα πιο σύγχρονα εργαστήρια που διαθέτει η σχολική μονάδα πανελλαδικώς. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με μισθωμένο όχημα μεταφέρει μαθητές από τους Δήμους Διρφύων Μεσσαπίων, Χαλκιδέων, Ερέτριας και Κύμης Αλιβερίου στο σχολείο των Κονιστρών. 

Όπως μας ενημερώνει ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κονιστρών κ. Κοντολιός Γεώργιος,  ήδη φοιτούν μαθητές από Αρτάκη, Πολιτικά, Χαλκίδα, Λάμψακο, Βασιλικό, Αμάρυνθο και βέβαια από Αλιβέρι και άλλες περιοχές του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

 Ο κ. Κοντολιός συμπληρώνει στην ενημέρωση.

 ο πρόγραμμα σπουδών,  τα εργαστήρια των  πλοιάρχων και μηχανικών και τα βιβλία τα οποία διδάσκονται οι σπουδαστές είναι ίδια με τις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού της χώρας καθώς και με οποιοσδήποτε σχολές εμπορικού ναυτικού στην Ευρώπη που δίνουν πτυχία πλοιάρχου και μηχανικού.   Επιπλέον δύο φορές το μήνα ο ναυτικός τομέας και η πλοίαρχοι του ΕΠΑΛ Κονιστρών χρησιμοποιούν τα εργαστήρια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης και κυρίως  στους μεγάλους προσομοιωτές γέφυρας και την χρήση ραντάρ των ηλεκτρονικών ναυτικών χαρτών."

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κονιστρών τέλος υπογράμμισε : 

"Να τονίσουμε ότι το ΕΠΑΛ είναι το μόνο στην Ελλάδα που διαθέτει  επίσημη άδεια λειτουργίας, πλοηγικού σταθμού διακριτού πλοίου με κωδικό επικοινωνίας, από την Διεύθυνση Επιθεωρήσεων Εμπορικών Πλοίων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου  Εμπορικής Ναυτιλίας" 

Στην επάνδρωση του ΕΠΑΛ Κονιστρών με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ηλεκτρονικών υπολογιστών, πίνακες και βιβλία, έχει συμβάλει καθοριστικά με Δωρεές του το ΕΥΓΕΝΙΔΙΟ  Ίδρυμα.  

Οι εγγραφές ξεκινούν πολύ σύντομα και θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση τους, μέσα στον Ιούνιο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να κατοχυρώσουν την δική τους. 

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε το τηλέφωνο 22220 58712 από Δευτέρα έως Παρασκευή.