ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Δέος προκαλούν τα γραπτά μηνύματα που ανταλλάσσουν παιδιά δημοτικού του Δήμου Κύμης Αλιβερίου


 Σοκ και δέος προκαλούν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν παιδιά της ...τάξης του ....Δημοτικού σχολείου του δήμου Κύμης Αλιβερίου. 

Την σιωπή του έσπασε συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας του μικρού μαθητή, καθώς τους βλέπει την οικογένεια να  βιώνει καθημερινά  τον φόβο για την ψυχολογική και σωματική ακεραιότητα του παιδιού και όχι μόνο. 

"Οι γονείς τρέμουν τα χειρότερα γι΄αυτό δεν μιλούν, επανειλημμένα έχουν επισκεφτεί τον Διευθυντή κι εκείνος κρατάει μια αποκρουστική στάση. Μάλιστα τους έχει προτρέψει εάν δεν εγκρίνουν τον τρόπο που ενεργεί να απευθυνθούν στην Πρωτοβάθμια", καταθέτει το  συγγενικό πρόσωπο του μαθητή αποκλειστικά στο eviaxpress.gr και δίνει ως διαπιστευτήριο δύο  φωτογραφίες, από την μπροστινή και την πίσω σελίδα ενός φύλλου χαρτιού, όπου  απεικονίζεται η κατάσταση καθώς φαίνεται γραμμένο από παιδικά χέρια 

"(όνομα)   πότε θα σκοτοσουμε τον (όνομα) !! " "για τα όπλα (όνομα) κάνε κάτι !!!! γρίγορα" 

(η φωτογραφία δεν δημοσιεύεται προς το παρόν) 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες "Οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση καθώς έχουν ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά δεν έχουν βρει την δέουσα ανταπόκριση. Το bullying που δέχεται ο μαθητής με βιαιοπραγίες και λεκτικές επιθέσεις  είναι καθημερινό φαινόμενο. Τα σημάδια στο σώμα και στην ψυχολογία του μαθητή είναι εμφανή.  Οι γονείς δεν θέλουν να δώσουν έκταση στο σοβαρό αυτό ζήτημα από την μία και από την άλλη φοβούνται και για το παιδί τους αλλά και για το ότι προσπαθώντας να βρουν μια λύση μήπως προκαλέσουν χειρότερες αντιδράσεις εναντίον του παιδιού τους ή και της οικογένειάς τους γενικότερα." 

Άξιο απορίας είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει μέριμνα από την Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου για την ψυχολογική προσέγγιση και υποστήριξη των παιδιών από ειδικούς ψυχολόγους του σχολείου.