ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Επεισοδιακά ανοίγει αυλαία το καλοκαίρι στην πλατεία του Αγίου Λουκά - Τι δήλωσε ο πρόεδρος Γιάννης Ξύγγης

 

   Πριν ξεκινήσει  η καλοκαιρινή σεζόν για τα καλοφημισμένα καταστήματα εστίασης της κοινότητας του Αγίου Λουκά, που βρίσκονται στην πλατεία του χωριού, όπου και τοποθετούν  τα τραπεζοκαθίσματά τους, ξεκίνησαν όχι απλά προβλήματα αλλά επεισόδια, ενώ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολουθήσουν μηνύσεις. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού, σήμερα το πρωί Πέμπτη 19 Μαΐου, εκτυλίχθηκε στην πλατεία του Αγίου Λουκά ένα σοβαρό επεισόδιο, όταν ηλικιωμένη γυναίκα σκόνταψε πάνω σε τραπεζοκαθίσματα, και παραπατώντας χτύπησε.

 Η ηλικιωμένη γυναίκα,  σχολίασε αρνητικά την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στο σημείο, το οποίο αποτελεί κοινόχρηστο χώρο και εμποδίζεται κατά τα λεγόμενά της,  η ασφαλής διέλευση των πολιτών. Αυτό στάθηκε η αφορμή να ξεσπάσει άσχημος  καυγάς, ο οποίος φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς στη συνέχεια σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ακολουθήσουν μηνύσεις για την καταπάτηση δημόσιου χώρου και εξύβριση της ηλικιωμένης γυναίκας. 

 Να τονίσουμε πως με την ανοχή της δημοτικής αρχής, έχει επιτραπεί η κάλυψη περισσότερων τετραγωνικών με τραπεζοκαθίσματα, από ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, προκειμένου να βοηθηθούν τα συγκεκριμένα καταστήματα εστίασης, να εργαστούν και να εξυπηρετήσουν όσο περισσότερους πελάτες μπορούν, αφού φημίζονται για τα εξαιρετικά τους μενού και υπάρχει μεγάλη προσέλευση.

 Το eviaxpress.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Λουκά κ. Ιωάννη Ξύγγη, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το γεγονός:

 "Είναι αλήθεια πως σήμερα στην πλατεία του χωριού μας, διαδραματίστηκε ένα πάρα πολύ άσχημο επεισόδιο όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ μιας ηλικιωμένης γυναίκας και των ιδιοκτητών ενός από τα καταστήματα εστίασης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα ενημερωθώ αύριο από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου και αμέσως μετά θα ενημερώσω τον δήμαρχο ώστε να προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα κατατεθούν μηνύσεις και προς το Δήμο αλλά και προς τους ιδιοκτήτες του καταστήματος για καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου και για την απρεπή συμπεριφορά στην ηλικιωμένη γυναίκα. 

Η δημοτική αρχή έχει κάνει τα αδύνατα , δυνατά για να εξυπηρετηθούν οι επαγγελματίες του Αγίου Λουκά και αυτό δυστυχώς βλέπουμε να μην αξιοποιείται με την κατάλληλη διαχείριση "

 Να επισημάνουμε ότι ο κύριος Γιάννης Ξύγγης όπως μας επιβεβαίωσε και ο ίδιος,  την ώρα του συμβάντος βρισκόταν σε σύσκεψη με τον υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου και σε εργοστάσια της περιοχής.  

Με τον πρόεδρο κ. Ξύγγη συζήτησαν σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινότητα Αγίου Λουκά, όπως οι απαλλοτριώσεις του 1952 αγροτεμαχίων εντός οικισμού, οι οποίες έχουν μετατραπεί από πλάνη  και οφείλεται στους πολίτες να επανέλθουν στην πρότερη χρήση τους, δηλαδή ως αγροτεμάχια. Επίσης αποφάσισαν τις ενέργειες στις οποίες προχωρούν άμεσα,  για την κάλυψη της σοβαρής ανάγκης για αναστήλωση του  σπουδαίου Βυζαντινού Μνημείου του 1448,  το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στις Κορακιές.