Αντιπεριφερειάρχης Κελαϊδίτης «Αποπεράτωση Γηπέδου Δύστου» - Τι σχολιάζει ο Πρόεδρος Ιωάννης Μοιρώτσος

 


Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Μαΐου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, σχολιάζει:

Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην φιλόξενη πόλη της Άμφισσας, έδωσε σε εμάς και τον Περιφερειάρχη τη δυνατότητα να προσθέσουμε στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα σημαντικές παρεμβάσεις για την Π.Ε. Εύβοιας οι οποίες γεννιούνται και ωριμάζουν μέσα από τη γνωστή και επιτυχημένη συνταγή, από κάτω προς τα πάνω, μέσα από την καθημερινή επικοινωνία και ζύμωση με τους συμπολίτες μας και τον Α’ βαθμό της αυτοδιοίκησης.

Συνοπτικά,
Βγάζουμε από το τέλμα σε συνεργασία με το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου το έργο «Αποπεράτωσης Γηπέδου Δύστου» με προϋπολογισμό €550.000, ένα από τα σημαντικότερα στάδια της κεντρικής Εύβοιας με σημαντικό αποτύπωμα στα αθλητικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Στον προϋπολογισμό του έργου θα συνδράμει σημαντικά η ΔΕΗ Α.Ε. με δεσμευμένες πιστώσεις ύψους €230.000 οι οποίες αφορούν τη στήριξη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Χρηματοδοτούμε από κοινού με τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων το έργο «Προμήθεια και Τοποθέτηση Χλοοτάπητα στα Γήπεδα Πούρνου και Καθενών» συνολικού προϋπολογισμού €310.000(Περιφέρεια €210.000-Δήμος €100.000), δίνοντας κίνητρα στους νέους μας να μείνουν στον τόπο τους αλλά και να στρέψουν το βλέμμα τους στον αθλητισμό
Αναθέτουμε μετά από αίτημα των συμπολιτών μας την ανάθεση στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», του έργου «Μελέτη περιβαλλοντικών παραμέτρων της περιοχής Μαντουδίου για την επίδραση εκλύσεων χημικών παραγόντων από τη λειτουργία βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή», με συνολικό προϋπολογισμό τα €39.680
Αναζητούμε την εκμετάλλευση των υδάτινων πορων της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας, με την εκπόνηση πρωτογενούς μελέτης με τίτλο «Σχέδιο Αξιοποίησης Επιφανειακών Υδάτινων Πόρων για την Κάλυψη Αρδευτικών Αναγκών των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας» με προϋπολογισμό €37.200
Χρηματοδοτούμε ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα για την υποστήριξη του πρωτογενή τομέα της βόρειας Εύβοιας και ενός από τους σημαντικότερους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Περιφέρειας μας με το έργο «Δημιουργία Συστήματος Ευφυούς Γεωργίας στον Ελαιώνα Ροβιών» με προϋπολογισμό €37.200.


Τις ευχάριστες αυτές εξελίξεις για το γήπεδο του Δύστου, σχολίασε και ο Πρόεδρος της κοινότητας Δύστου κ. Ιωάννης Μοιρώτσος, σημειώνοντας.
"Με επιμονή και υπομονή οι κόποι μας ανταμείβονται. Ευχαριστούμε την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ για την ένταξη του γηπέδου Δύστου στο τεχνικό πρόγραμμα της, και το Δήμο Κύμης-Αλιβεριου για τις προσπάθειες που κατέβαλε.
Ένα σημαντικό έργο μίας και είναι το μοναδικό γήπεδο στην Νότια Εύβοια πού διαθέτει στίβο."