Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας τίμησε την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Με λαμπρότητα εόρτασε η ιερά μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας την μνήμη της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του προστάτου και εφόρου της Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο προεξήρχε καί κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσ Αρχιμ Χριστόδουλος Μάνιας Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής Παρασκευή 20 Μαϊου  τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Συμεών Ηλιοδρομίτης Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος με συλλειτουργό τον Διάκονο Σταύρο Καλαφάτη.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου με την συμμετοχή της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Μακαρίας Μοναχής  της μοναστικής αδελφότητος και του  Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μονής κ. Χαραλάμπους Καρακατσάνη και η αρτοκλασία υπο την σκιά των αιωνόβιων πλατάνων με την χάρη του Αγίου Νικολάου να επισκιάζει τους πιστούς στους οποίους ομίλησε με τον θείο λόγο του ο π. Συμεων.

Μεταξύ των πιστών παρέστη και η Αντιδήμαρχος - Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα Μπαραμπούτη.

Φωτογραφίες Αναστάσιος Μοίρος.