Η π. βουλευτής Ουρανία Παπανδρέου με θλίψη στο 40ήμερο πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο του αείμνηστου Λεωνίδα στον Άγιο Ιωάννη

 
Με την παρουσία των τριών Ευβοέων Αρχιερέων σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέσθηκε το 40ήμερο Μνημόσυνο του πολυαγαπημένου και αδικοχαμένου Λεωνίδα.  
 Κυριακή του Πάσχα 22 Μαΐου, εορτή της Σαμαρείτιδος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην ενορία του Αγίου Ιωάννη Αλιβερίου τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και  επιμνημόσυνη δέηση,  προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ,  συνιερουργούντων των Ευβοέων  Ιεραρχών Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και Ωρεών κ. Φιλόθεου με συλλειτουργούς τους Πανοσ Αρχιμ Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών κ.Αγαθάγγελο Κόκλα,  Πετρουπόλεως κ.Δαμασκηνό Μούρτζη,   Αίγινας Νεκτάριο Καπενή, Αντώνιο Αγγελόπουλο καθώς και τους Ιερείς  Δημήτριο Πιλάτη,  Ευάγγελο Βογιατζή, Ιωάννη Αντωνίου και τους  Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή  Απόστολο Μπάκουλη, Δημήτριο  Σκούλικα και Ιωάννη Τσακλάνο.

Πλήθος πιστών προσήλθαν  στην Θεία Ακολουθία, την οποία πλαισίωσε η  ευλογία του ιερού λειψάνου  του εορτάζοντος Νεομάρτυρος Δημητρίου Τριπόλεως, το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ.

Με θλίψη,  στην Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση, συμμετείχε η π. βουλευτής και τέως Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Αγία Σοφία", η κα Ουρανία Παπανδρέου συνοδευόμενη από τον γιο της Στάθη Παπανδρέου.
 Η κα Παπανδρέου είχε προσφέρει την ιατρική της φροντίδα με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση τον αείμνηστο Λεωνίδα Βογιατζή, από την τρυφερή ηλικία των 12  ετών και είχε διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς μαζί του, εως και την Δευτέρα 5 Απριλίου 2022, που τόσο σκληρά έχασε τη ζωή του. 
Η κα Παπανδρέου με ιδιαίτερη συγκίνηση ανέσυρε από την μνήμη της εκείνα τα χρόνια που γνώρισε τον άτυχο Λεωνίδα, τις στιγμές που την ρωτούσε απεγνωσμένα έαν θα περπατήσει. Τότε, που εκείνη του έδινε δύναμη λέγοντας του πως "και βέβαια οι γενναίοι περπατούν".  Μέσα από πολλές δυσκολίες,  σύντομα του προσφέρθηκε ένα αναπηρικό αμαξίδιο και ο Λεωνίδας "περπάτησε".

"Ο Λεωνίδας ήταν πραγματικά ένα γενναίο παιδί. Θα ζει πάντα μέσα στην καρδιά μας, θα τον θυμόμαστε, θα τον αγαπάμε, θα προσευχόμαστε για την ψυχή του." είπε συγκινημένη η κα Παπανδρέου.