Με Επιτυχία Παγκόσμιας Αναγνώρισης Στέφθηκε το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αναρρίχησης στα Μανίκια Ευβοίας [ΦΩΤΟ]

Το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αναρρίχησης στα Μανίκια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια, είναι πλέον ένα γεγονός που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αναγνώριση παγκόσμιας κλίμακας.  

Εκατοντάδες αναρριχητών από ολόκληρο τον κόσμο γέμισαν τις απόκρημνες βραχώδης  πλαγιές των Μανικίων, όπου έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 750 διαδρομές αναρρίχησης.  Σύμφωνα με τον βασικό σχεδιασμό,  θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται πίστες και να  αυξάνονται,  καθώς το ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αναρρίχησης "Petzl Rock Trip" μόλις ξεκίνησε με μεγάλη προσέλευση κι επιτυχία και στόχος είναι να  έχει λαμπρό μέλλον. Οι αναρριχητικές δράσεις στα Μανίκια σίγουρα θα γίνουν γνωστές σε κάθε άκρη της γης, κάνοντας την Εύβοια για ακόμη έναν λόγο, αυτή τη φορά το σπορ της αναρρίχησης, έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς.  

Μια μεγάλη,  πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή γιορτή για την ευρύτερη περιοχή των Μανικίων που προετοιμαζόταν από τους ντόπιους από πολλούς μήνες νωρίτερα, ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 13 Μαΐου και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή αφήνοντας εντυπωσιασμένους όλους τους αναρριχητές και τους επισκέπτες. 

Στο οργανωμένο camp του event, πραγματοποιήθηκαν μουσικές εκδηλώσεις και προσφέρθηκαν παραδοσιακά γεύματα και προϊόντα.  

Την διοργάνωση φρόντισαν η Γαλλική Εταιρεία Petzl, η πολυμελής ομάδα Μανίκια Project,  οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και  ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου.

 Από κοντά απόλαυσαν το "Petzl Rock Trip", ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Ζέρβας, οι αντιδήμαρχοι : Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, Έργων και Πολιτισμού κ. Μπαράκος Νικόλαος, Περιβάλλοντος,  Ενέργειας και Ανακύκλωσης κ. Νίκος Μαστροκώστας, ο π. αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Μπόκαρης, ο Πρόεδρος Μανικίων κ. Κώστας Σεφερλής, ο π. πρόεδρος Κώστας Χουχούμης, ο πρόεδρος Πυργίου κ. Δημήτρης Γιαννακός, ο πρόεδρος Καλημεριάνων κ. Φίλλιπας Βογιατζής. 


Το παρόν έδωσε και η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών της Ομάδας SAR 312. Μέλη της, με επικεφαλής τον κ. Νίκο Αποστόλου, βρέθηκαν στον χώρο του Φεστιβάλ προσφέροντας Υγειονομική κάλυψη.
Εξαιρετική ήταν και η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την χορευτική ομάδα της Κύμης, του Συλλόγου "Αξάνεμες"Αναλυτικότερο ρεπορτάζ, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις θα παρουσιάσει προσεχώς το διαδικτυακό διαδραστικό περιοδικό Evia Wellness Magazine, όπως κατέγραψε με τον φακό του ο εκδότης του, κ. Γιώργος Γιαννάκης ο οποίος παρακολούθησε τις δράσεις των αναρριχητών και του camp από κοντά.

Σε αναμονή λοιπόν για να ακούσουμε τα όσα δήλωσε η madame Mari, υπεύθυνη της εταιρείας Petzl αλλά και η νεαρή Ελεάνα Περδικάρη, η οποία κατάγεται από την περιοχή των Μανικίων και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις διοργανώσεις λόγω της επαγγελματικής της δράσης στην Ελβετία, τα τελευταία χρόνια. Η Ελεάνα πρωτοστάτησε στις σημαντικές και αξιόλογες προσπάθειες και την εθελοντική προσφορά του Μανίκια Project στο οποίο οφείλετε και ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχημένης διοργάνωσης, που σίγουρα είχε πολλά θέματα να διευθετήσει ώστε να εξασφαλίσει ένα φιλικό κι ευχάριστο περιβάλλον σε σημεία άγνωστα και απάτητα, στις άγριες πλαγιές των Μανικίων, τα οποία ζωντάνεψαν. Γέμισαν κόσμο, χαμόγελα, μουσικές με την αδρεναλίνη να ανεβαίνει, κυριολεκτικά στα ύψη!
Η ελληνική λέξη "ντόπιος" φάνηκε να κέρδισε το ενδιαφέρον, καθώς αντηχούσε ολόγυρα από τα χείλη, των επισκεπτών που προέρχονταν από τα ξένα κράτη.
Και στα χείλη των ντόπιων επικράτησε μια ευχή που ανάβλυζε με λαχτάρα και μεγάλη ελπίδα για τον τόπο..."ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!".