Με βαθιά θλίψη είπαν το τελευταίο αντίο στην Μαρία Τσαπουρνιώτη στο Αχλάδι της Βόρειας ΕύβοιαςΣτο γραφικό εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αχλάδι Ευβοίας, αποχαιρέτησε με οδύνη για τελευταία φορά  ο Δήμαρχος Γεώργιος Τσαπουρνιώτης και η οικογένειά του, την λατρεμένη τους μητέρα Μαρία. 
Η 64χρονη Μαρία Τσαπουρνιώτη έφυγε για το  ταξίδι στην αιωνιότητα την Παρασκευή 13 Μαΐου, μετά από την σκληρή μάχη που έδωσε, για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρούσε.
Πλήθος αμέτρητου κόσμου το Σάββατο 14 Μαΐου, έφτασε στο Αχλάδι για τον ύστατο χαιρετισμό στην Μαρία Τσαπουρνιώτη και την συλλυπητήρια συμπαράσταση στα παιδιά της, τον Δήμαρχο Γεώργιο, την αδερφή του Ματίνα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. 
Στην Εξόδιο  Ακολουθία,  παραβρέθηκαν οι Βουλευτές της Εύβοιας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και ο κ. Ευάγγελος Αποστόλου. Επίσης  κ.  ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Βουρδάνος, ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Ευβοίας κ. Κελαϊδίτης Γεώργιος, ο αντιπεριφερειάρχης παιδείας και αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Ανδρέας Τοουλιάς . Ακόμη οι δήμαρχοι Χαλκίδας κα Έλενα Βάκα, Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς,  Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς,  Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι του δήμου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας.