"Ψήφισμα ολοκλήρωσης κατασκευής Φράγματος Μανικίων" Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Παναγιώτης Αναγνώστου το πέρασε παμψηφεί στο δημοτικό συμβούλιο

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Παναγιώτης Αναγνώστου, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έθεσε ως θέμα προ ημερησίας διάταξης την "Ολοκλήρωση κατασκευής του Φράγματος Μανικίων" και πρότεινε σχετικό ψήφισμα το οποίο  υπερψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους . Αναλυτικά ο κ. Αναγνώστου στην εισήγησή του ανέφερε : 

"Το έργο του φράγματος Μανικίων ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1999 και σταμάτησε το 2005 σε ποσοστό κατασκευής περίπου της τάξης του 50%. Το τελευταίο διάστημα από τον τύπο έχουμε πληροφορίες για σχετικές επερωτήσεις βουλευτών, χωρίς όμως κάποια από αυτές να έχει ακόμα επιτυχία.

Στα πλαίσια αυτά, μαζί με συμπολίτη μας επισκέφθηκα τον γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Παπαγιαννίδη, ο οποίος γνώριζε για το έργο αυτό και την κατάστασή του και ζήτησε την συγκατάθεση του Δήμου μας, προκειμένου να το εντάξει σε κάποιο από τα υπάρχοντα προγράμματα που διαχειρίζεται ο ίδιος.

Σας αναφέρω επίσης ότι το ψήφισμα αυτό δεν αναιρεί κάθε άλλη ενέργεια προς την κατασκευή του φράγματος. Το ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση του φράγματος, άσχετα αν το υλοποιήσει κάποιο Υπουργείο ή η Περιφέρεια."

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου σχετικά με την

"Ολοκλήρωση κατασκευής φράγματος Μανικίων στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας"

Προς

Κύριο Παπαγιαννίδη Δημήτριο

Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών


Κύριε Γενικέ,

Αναφορικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράγματος Μανικίων στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το έργο άρχισε να κατασκευάζεται το έτος 1999 και σταμάτησε η κατασκευή του το έτος 2005, σε ποσοστό ολοκλήρωσης περίπου 50%.

Εάν δεν ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή αυτή, κινδυνεύουν να καταστραφούν οι υπάρχουσες υποδομές και να χαθούν τα χρηματικά ποσά που έχουν ήδη διατεθεί.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε για την επανέναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης του φράγματος Μανικίων στον Δήμο μας.ΒΙΝΤΕΟ Απόσπασμα σχολιασμού Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Αναγνώστου 23/5/2022.

 

Περισσότερα για το φράγμα Μανικίων https://eviaplan.blogspot.com/2022/01/fragma-Manikion-apo-to-1996.html