Το Νησί των Ονείρων γίνεται εφιάλτης για τον δήμο της Ερέτριας

 


Σε εφιάλτη εξελίσσεται το θέμα του ερημωμένου νησιού της Ερέτριας . Το άλλοτε μαγευτικό Νησί των Ονείρων που και σήμερα με την υποτυπώδη φροντίδα  θα μπορούσε και πάλι να έχει ενδιαφέρον και να  έχει την αξία που του αρμόζει. 

Ένα πραγματικό  στολίδι για την Ερέτρια αλλά και για ολόκληρη την Εύβοια που θα μπορούσε να αποτελεί χρυσή πηγή εσόδων παραμένει 

Το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Ερετρίας και της ΕΤΑΔ φαίνεται να αντιμετοπίζει εν τη γενέσει του σοβαρό πρόβλημα, καθώς τον Μάρτιο του 2021 δεν κατάφερε καν να φτάσει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει την έγκρισή του.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Ερέτριας είχε δηλώσει την διαφωνία της, με την αποχή της, από την συνεδρίαση για το θέμα " Λήψη απόφασης περί έγκρισης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της ΕTΑΔ Α.Ε για την αξιοποίηση του ακινήτου "Πεζονήσι"- "Νησί των Ονείρων" της Τετάρτης 31/3.

Το ίδιο και χειρότερο σκηνικό επαναλήφθηκε αυτή την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, και μάλιστα αυτή τη φορά, και δυο δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, απείχαν από την συνεδρίαση.

Οι λόγοι ευνοείτοι αλλά και επιβεβαιωμένοι από έγκυρες πηγές.

Η συνεδρίαση δεν είχε καθοριστεί ως μονοθεματική όπως είχε ζητήσει η αντιπολίτευση προκειμένου να δοθεί αποκλειστική έμφαση στο σοβαρό θέμα "Πεζονήσι" .

Εκτός αυτού η πρόσκληση της συνεδρίασης διευκρίνιζε πως θα διεξαγόταν κεκλισμένων των θυρών κι αυτό δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό της αντιπολίτευσης, η οποία ήθελε να έχουν λόγο σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και στην απόφαση για την διαχείρισή του, οι πολίτες και οι επαγγελματίες της περιοχής .

Η αποχή της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της συνεδρίασης.