Σήκωσε το 47ο πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός


 Ένα βαθμό σε 4 αγωνιστικές έψαχνε ο Ολυμπιακός για να στεφτεί Πρωταθλητής Ελλάδος για ακόμα μια φορά και τελικά έφυγε με 3 βαθμούς μέσα στην Τούμπα τιμωρώντας κατά κάποιο τρόπο τον ΠΑΟΚ για το 1-1 μέσα στο Καραΐσκάκη.

Ένας ΠΑΟΚ που ξεκίνησε δυνατά και έκανε νωρίς το 1-0 χωρίς να υπολογίζει ότι ο Ολυμπιακός έχει τις λύσεις εξάλλου 1 βαθμό έψαχνε και ήταν άνετος ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ στα playoff δεν έχει κάνει ούτε νίκη.

Ο Ολυμπιακός κλείδωσε λοιπόν χθες το βράδυ και μαθηματικά την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος: τρίτου συνεχόμενου και 22ου τα 26 τελευταία χρόνια!!!

 Σκεφθείτε λίγο, 22 στα 26! Άπαικτο! Παγκόσμιο ρεκόρ! Πουθενά δεν μπορεί να γίνει τέτοιο πράγμα, μία ομάδα να έχει πάρει τα 22 από τα 26 τελευταία πρωταθλήματα, αφήνοντας για τους τρεις παραδοσιακούς αντιπάλους της μόνο τέσσερα, δύο για τον Παναθηναϊκό (2004, 2010) και δύο για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (2018,2019).

 Όταν ο Ολυμπιακός έχασε τα δύο σερί πρωταθλήματα πριν λίγα χρόνια, πολλοί είναι αυτοί στη μεγάλη οικογένεια του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου που ανησύχησαν μήπως είχε φτάσει η ώρα της φθοράς και η αρχή του τέλους της αυτοκρατορίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπετε, εκείνα τα δύο πρωταθλήματα, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ήταν η επισφράγιση της αλλαγής του τοπίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο που επιχείρησαν τα δύο αυτά κλαμπ μέσω των αφεντικών τους, του Μελισσανίδη και του Σαββίδη, με το πιο σημαντικό όργανο του, την ΕΠΟ, να αλλάζει χέρια. Ιστορικά δε, ο Ολυμπιακός όποτε έχασε πάνω από ένα πρωτάθλημα μπήκε σε περιπέτειες κι άργησε να συνέλθει, καθότι ομάδα που η, πάει τρένο η, κολλάει…

 Την κρίσιμη στιγμή όμως ήρθε η αντίδραση του ηγέτη του Ολυμπιακού, η απάντηση του απέναντι στους ισχυρούς άνδρες των άλλων δύο ομάδων. Μία απάντηση σκληρή! Ο Μαρινάκης αποφάσισε και έφτιαξε μία ομάδα τόσο ισχυρή που καμία ομοσπονδία και κανένας αντίπαλος της δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε όλοι: άλλα τρία πρωταθλήματα για τον Ολυμπιακό μέσα σε μία τριετία, μετά από τα δύο χαμένα. Για κάθε ένα πρωτάθλημα που πήραν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός πήρε κι αυτός από ένα, συν το εξτρά, το φετινό!

 

 Τώρα, ο Ολυμπιακός έχει δυο παιχνίδια μέσα στο Καραϊσκάκη για να δώσει χαρά στον κόσμο του, πρώτα κερδίζοντας για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια κερδίζοντας το άλλο Σάββατο και τον ΠΑΟΚ στη φιέστα της απονομής του πρωταθλήματος. Κι άλλα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, με τον Άρη την Κυριακή και την ΑΕΚ στις 17 του μήνα, στα οποία πρέπει να σταθεί στο ύψος του και να μην δώσει δικαιώματα σε κανένα.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να τα παίξει και τα τέσσερα ματς ως πρωταθλητής, δίνοντας ταυτόχρονα κι ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ, να δείξουν κι αυτοί έστω τώρα στο φινάλε.