Η Κύμη τίμησε τον Όσιο Σεραφείμ , εν όρει Δομβρούς εις ανάμνηση γενομένου θαύματος
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε  μετά από 2 χρόνια  λόγω των περιοριστικών μέτρων της ενσκηψάσης πανδημίας η μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Σεραφείμ του εν όρει Δομβούς της Βοιωτίας τον οποίον τίμησαν  οι Κουμιώτες πιστοί με το καθιερωμένο έθιμο της τοπικής εκκλησίας της έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου μετά της πανδήμου λιτανευτικής πομπής των ιερών εικόνων εκ των Ιερών Ναών Αγίου Αθανασίου  Αγίας Τριάδος   Ταξιαρχών και Παναγίας Λιαουτσάνισας  Κύμης εις την ανάμνηση του γενομένου θαύματος  της θαυμαστής επεμβάσεως και διασώσεως  του  Οσίου Σεραφείμ του εν Δομβμούς στην πόλη της  Κύμης  αποτελώντας την απαλαγή και εξωστράκιση επιδρομής   σμήνους ακρίδων στην την θάλασσα ώστε να σωθούν οι καλλιέργειες από τον αφανισμό.

Παρέστη μεταξύ των πιστών ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου.
Την επομένη ημέρα στον προαναφερθέντα ιερό ναό τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανος Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τον Πρωτοπρ Γεώργιο Μπίτσικα εφημέριο Ιερού Ναού Ταξιαρχών Κύμης και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρομο Γκέγκε.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  και ευχήθηκε στους πιστούς   και ακολούθως τέλεσε τον Αγιασμό προς πάσα ωφέλεια και ευλογία των καλλιεργιών.
Εν συνεχεία μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας με λιτανευτική πομπή μετά των ιερών εικόνων  πραγματοποιήθηκε η κάθοδος και  επιστροφή των ιερών εικόνων στις ενορίες τους.
Επίσης τους πανηγυρικούς  ύμνους απέδωσαν θαυμάσια  τόσο κατά την διάρκεια της λιτανείας αλλά στον εσπερινό και την θεία λειτουργία οι Πρωτοψάλτες κ. Ευάγγελος Στάμου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου και  κ.Ευάγγελος Κόλλιας του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κύμης με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

Το γενόμενο θαύμα το οποίο εποίησε ο Όσιος Σεραφείμ συνέβη πριν απο 150 χρόνια και επί το αυτό εις ανάμνηση δοξολογία και ευχαριστία προς τον Όσιο Σεραφείμ την εσπέρα της 5ης Μαϊου πραγματοποιήθηκε η λιτανευτική πομπή των ιερών εικόνων απο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης  με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα καθώς επίσης συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος οι  Πρωτοπρ  Γεώργιος Μπίτσικας εφημέριος ιερού ναού Ταξιαρχών Κύμης  Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου  ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος εφημέριος Διρρευμάτων  και οι Διάκονοι  Στυλιανός Πεταχτής και Πρόδρομος Γκέγκες.

Καθώς επίσης την λιτανεία πλαισίωσαν οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Κύμης.

Η ιερά λιτανευτική πομπή διασχίζοντας τις οδούς της Κύμης κατευθύνθη στο Ιερό περικαλέστατο  παρεκλήσι του Προφήτη Ηλία  όπου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ υποδέχθηκε την όλη λιτανευτική πομπή και τους πιστούς  και ακολούθως τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός  ο οποίος τελέσθηκε στον προαύλειο χώρο του ιερού παρεκκλησίου  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.  Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τους Πρωτοπρ Γεώργιο Μπίτσικα εφημέριο ιερού ναού Ταξιαρχών Κύμης Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου τον Οικονόμο  Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο Διρρευμάτων  και τους  Διιακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρμο Γκέγκε.

Στην απόλυση ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  προς όλους τους πιστούς η χάρις του Οσίου Σεραφείμ να μας προστατεύει από τις σύγχρονες ακρίδες που είναι τα πάθη και οι αδυναμίες μας.