Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης

Την Ζ' Κυριακή του Πάσχα και επί  την εορτή  των 318 Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Οικομενικής Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναού του Αγίου Αθανασίου Κύμης.

Mε συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πανοσ  Αρχιμ Ευδόκιμο Σκούλικα   τον Πρωτοπρ Ιωάννη Σκούλικα ελκόμενοι  εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας τον  Πρωτοπρ Λάμπρο Φωτόπουλο εφημέριο ιερού ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου τον Οικονόμο Αθανάσιο  Μανιάτη  εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας  τον  Πρεσβύτερο Ιωάννη Αντωνίου και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή  Απόστολο Μπάκουλη  Δημήτριο Σκούλικα και Ιωάννη Τσακλάνο.


Κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ετέλεσε την εις Πρεσβυτέρου χειροτονία του Διακόνου Δημητρίου Σκούλικα ο οποίος θα αναλάβει και την θέση του εφημερίου του Ιερού Ναού.

Ο π. Δημήτριος συγκίνησε με τον εγκάρδιο λόγο της χειροτονίας του στην συνέχεια ο  Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με τις πατρικές νουθεσίες και την πνευματική καθοδήγηση  του απευθυνόμενος στον νέο προς χειροτονία  ιερέα αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή των Αγίων Πατέρων στους λόγους του Αποστόλου Παύλου που απορρέουν εκ της αποστολικής περικοπής καθώς επίσης  στην σημασία της  ιεροσύνης η οποία  είναι δώρο και έργο της χάριτος του Θεού.

Παρέστησαν  στην Θεία Ευχαριστία ο Αντιδήμαρχος Κύμης  κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Αρετή Μπάτσα,  συγγενείς του νέου ιερέως και πολλοί πιστοί από την Κύμη, οι οποίοι προσήλθαν να υποδεχθούν τον νέο εφημέριο τους.

Εκ του αναλογίου έψαλε εκ δεξιού χορού χορεία  ιεροψαλτών με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνο Φωτόπουλο μετά ευγενούς παραχωρήσεως του Πρωτοψάλτου του ιερού ναού κ. Ευαγγέλου Στάμου ο οποίος έψαλε εκ του αριστερού  αναλόγιου.

Φωτογραφίες : Δημήτριος Πετρογιάννης