ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ Προέδρου ΑΡΓΥΡΟΥ : "Η παραλία του Άγιο Δημήτρη ανήκει στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου

 


Σε διευκρίνιση  προέβη ο κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου πρόεδρος της κοινότητας Αργυρού, προκειμένου να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος που επιλέγει την υπέροχη  παραλία με την χρυσή άμμο του Άγιο Δημήτρη Αργυρού για τις καλοκαιρινές του αποδράσεις και τις δροσερές βουτιές του στον Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Αποστόλου  αναλυτικά : 

 "Η παραλία του Αγιο Δημήτρη είναι παραθαλάσσιος οικισμός που ανήκει στην κοινότητα Αργυρού του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο κυρίως από όσους ασχολούνται με την διαφήμιση και την προώθηση του τόπου.   Ο Αγιο Δημήτρης Αργυρού είναι μια υπέροχη παραλία με χρυσαφένια άμμο και καθαρά, δροσερά νερά που μπορούν να απολαύσουν όλες οι ηλικίες . Είναι εξαιρετική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς ο βυθός δεν είναι πολύ βαθύς και μπορούν να απολαμβάνουν πιο ξέγνοιαστα και με περισσότερη ασφάλεια το μπάνιο τους. 

Πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η διαμόρφωση  ειδικού χώρου για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων, ο οποίος θα καλύπτει σωστά την ανάγκη του πάρκιν αλλά και της ασφαλούς κίνησης των πεζών κατά μήκος της ακτογραμμής,  χωρίς να κινδυνεύουν από οχήματα που κινούνται στο ίδιο σημείο.   

Η παραλία του Αγιο Δημήτρη Αργυρού οργανώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να χαρεί  περισσότερος κόσμος τα καλοκαιρινά του μπάνια, σε αυτή"

Ο Άγιος Δημήτριος απέχει 5 χλμ. από το Αργυρό, 28 χλμ. από το Αλιβέρι  που αποτελεί την έδρα του δήμου και 73 χλμ. από την Χαλκίδα, την πρωτεύουσα της Νήσου Εύβοιας. Διαθέτει μεγάλη παραλία που κατά μήκος της υπάρχουν ευκάλυπτοι και αποβάθρα για μικρά σκάφη. Το όνομά του, προέρχεται από το ομώνυμο εξωκλήσι που σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε το 1880. Αναφέρεται επίσημα, ως ξεχωριστός οικισμός για πρώτη φορά το 1971, καθώς απογράφεται στην τότε κοινότητα Αργυρού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης μαζί με το Αργυρό και το Πόρτο Μπούφαλο αποτελούν την τοπική κοινότητα Αργυρού που υπάγεται στη δημοτική ενότητα Διστύων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε  πληθυσμό 68 κατοίκους.