Φωταγωγήθηκε σήμερα το Kάστρο της Σκύρου - Θερμές ευχαριστίες του δημάρχου Μαυρίκου προς τους φορείς


Σε πολύ εορταστικό κλίμα διεξήχθη η εκδήλωση φωταγώγησης του Κάστρου της Σκύρου από τον Δήμαρχο Σκύρου Νικόλαο Μαυρίκο, το Σάββατο 11 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Χώρας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπερεφερειάρχης και Πρόεδρος Αναπτυξιακής Ν.Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας και η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Νομού Ευβοίας Αγγελική Σίμωσι.
Για πρώτη φορά φωταγωγήθηκε ένα συμβολικό μνημείο που διατηρεί αναλλοίωτη την ιστορία του Νησιού μας μέσα στον χρόνο.
Ο Βουλευτής Ευβοίας Μίλτος Χατζηγιαννάκης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί "οι προσπάθειες όλων των δημοτικών αρχών και του σημερινού Δημάρχου ευοδώθηκαν σήμερα με τη φωταγώγηση του Κάστρου".
Ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός στη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε ότι "φωτίζοντας το Νησί της Σκύρου φωτίζουμε την Περιφέρεια μας. Η Σκύρος είναι το διαμάντι της Περιφέρειας μας".
Η Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Αγγελική Σίμωση δήλωσε ότι το σημαντικό είναι ότι στο Νησί της Σκύρου υπάρχει μια ομάδα του Υπουργείου Πολιτισμού που εργάζεται εντατικά όχι μόνο για τον φωτισμό του κάστρου αλλά και για την βελτίωση του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Ο Δήμαρχος Νικόλαος Μαυρίκος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων του Νησιού προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Περιφεριάρχη κ. Φάνη Σπανό και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την πολύτιμη υποστήριξη τους που είχε σαν αποτέλεσμα την ανάδειξη ενός ιστορικού και πολιτιστικού μνημείου του Νησιού μας.