Γενική Συνέλευση του Εμπορικού- Επαγγελματικού Συλλόγου Αυλώνος στην πλατεία Αυλωναρίου παρουσία αντιπροέδρου ΕΣΕΕ Γεροντίτη και αντιδημάρχων

 


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-6-2022 η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου του πρώην Δήμου Αυλώνος, στην πλατεία Αυλωναρίου.
Παρευρέθηκαν:
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ, κος Σπύρος Γεροντίτης
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, κος Γιώργος Ζέρβας.
Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, κος Νίκος Μπαράκος και κος Γιώργος Κότσαρης.
Την συζήτηση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κλεοπάτρα Κούκη που παρουσίασε τις δραστηριότητες που έγιναν μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:
-Στην αναβίωση του εθίμου της Ζωοδόχου Πηγής.
-Την τοποθέτηση του ΑΤΜ στα Χάνια Αυλωναρίου.
-Τις ενέργειες που έγιναν για να παραμείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Αυλωνάρι.
-Την δημιουργία ολοκληρωμένου φακέλλου, σε συνεργασία με τον Δήμο για την κατασκευή Παιδικής Χαράς στα Χάνια Αυλωναρίου.
-Την βοήθεια που στάλθηκε στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας σε νερά, τρόφιμα και φάρμακα.
-Τον στολισμό του χωριού σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, τα Χριστούγεννα.
-Την παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή που έγινε στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου, στα Χάνια Αυλωναρίου.
-Την συμμετοχή του Συλλόγου στην πανελλαδική διαμαρτυρία των καταστημάτων για τα μέτρα την περίοδο της πανδημίας.
-Την εκπροσώπηση του Συλλόγου στο συνέδριο της ΕΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 27-29 Μαϊου, από την ίδια και τον γραμματέα, Δημήτρη Φραγκούλη.

Ο κος Γεροντίτης αναφέρθηκε στις εργασίες του Συνεδρίου της ΕΣΣΕ και τις καινοτόμες τεχνολογίες στις οποίες πρέπει να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις και το λιανεμπόριο.
Στην συνέχεια πήραν το λόγο τα μέλη που αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματά τους.
Το σημαντικότερο θέμα που ανέδειξαν αφορά το ωράριο των καταστημάτων που λειτουργούν ασταμάτητα όλο τον χρόνο και έγιναν προτάσεις για την διαμόρφωσή του.
Επίσης αναφέρθηκαν στο θέμα του φωτισμού των δρόμων, την αποπεράτωση των πεζοδρομίων στα Χάνια, τον βιολογικό καθαρισμό και το δίκτυο στα Χάνια, τα σκουπίδια και την καθαριότητα, την τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Δημητρίου και των άλλων μνημείων της περιοχής για την προσέλκυση τουριστών.
Τέλος ζητήθηκε η ενημέρωση για προγράμματα που μπορούν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις καθώς και νέοι επιχειρηματίες.
Έγινε συζήτηση για το παζάρι του Αυλωναρίου, που όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα φέτος θα πραγματοποιηθεί και έγινε η πρόταση τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία του Δήμου να αξιοποιούνται σε έργα της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος!
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων.
Ο κος Μπαράκος αναφέρθηκε στην πτώση του πληθυσμού κατά 30% στον Δήμο με την τελευταία απογραφή, στον δρόμο Μουρτάρι - Μουρτερή που έχει μείνει ένα τμήμα για να ολοκληρωθεί με κόστος 130000 ευρώ που αν δεν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα θα το κατασκευάσει ο Δήμος, την ένταξη του βιολογικού σε πρόγραμμα τονίζοντας ότι θα γίνουν πρώτα τα έργα στα Χάνια και μετά θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος και τέλος ανέφερε ότι έχει γίνει μελέτη για το νερό στον Κάλαμο όπως και στην Κορασίδα για να γίνουν γεωτρήσεις.

Ο κος Κότσαρης ανέφερε ότι έχουν εντοπίσει τις βλάβες και θα αποκατασταθεί η βρύση στην Παναγία Ελεούσα και αναφέρθηκε στο θέμα των σκουπιδιών λέγοντας ότι έχει ψηφιστεί ομόφωνα ο καθαρισμός καθαριότητας στο Δήμο και ότι υπάρχει ατομική ευθύνη για τα μπάζα και άλλα υλικά που ρίχνονται στους κάδους.

Την συζήτηση έκλεισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Γεώργιος Ζέρβας, που τόνισε ότι είναι στις προθέσεις του Δήμου η πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων για να ακούγονται τα προβλήματα κάθε περιοχής.
Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος του πρώην Δήμου Αυλώνος, ευχαρίστησε τα μέλη του και όλους όσους παρευρέθηκαν στην Συνέλευση.