Η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

 


    Με λαμπρότητα και μέσα σε εόρτιο και πανηγυρικό κλίμα εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Χριστού την Πέμπτη 2 Ιουνίου στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι στην ενορία των Κήπων - Κονιστρών της επαρχίας Κύμης όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα και εφημέριο της ενορίας τον Πρωτοπρ Ευάγγελλο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου  και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή Πρόδρομο Γκέγκε και Ιωάννη Τσακλάνο.

     Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε με την εστία  του εμπνευσμένου κήρυγματος  του στην δεπσποτική εορτή της Αναλήψεως και ακολούθως ευχήθηκε προς τους πιστούς που συμμετείχαν στην εορτή καθώς επίσης οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και την τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλης Ψαχνών  την οποία εκόμισε προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση ο Ηγούμενος της Πανοσ Αρχιμ Ιάκωβος με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

     Ακολούθησαν στην συνέχεια στο προάυλειο του ιερού ναού διάφορα παραδοσιακά τραγούδια και  παραδοσιακοί χοροί απο την χορωδία και  το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονιστρών.

Φωτογραφίες Γεώργιος Οντάμπασης.