Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας

 


Η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου και η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Περιβολίων διοργανώνουν Μονοήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή το Σάββατο 30 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας.

Η Ανακοίνωση αναφέρει :

Η πρώτη Προσκυνηματική Εκδρομή που διοργανώνουμε με την Επιτροπή Ανεγέρσεως του Πνευματικού μας Κέντρου.
*Ιερά Μονή Οσίου Λουκά του Στειριώτη Βοιωτίας : το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα. Βρίσκεται σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα.
* Πηγή Κρύας : τρεχούμενα νερά, αιωνόβιοι πλάτανοι, πέτρινα γεφύρια, νερόμυλοι και μικροί καταρράκτες αποτελούν πραγματικά μία όαση πρασίνου στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Βοιωτίας.
* Καταρράκτες Τρυπης Αράχωβα: στην χαράδρα της Βελίτσας, στον βορειοανατολικό Παρνασσό και σε υψόμετρο 1.250 μέτρων, πηγάζουν οι εντυπωσιακοί Καταρράκτες της Τρύπης. Βρίσκονται ανάμεσα στις ψηλές κορυφές Λιάκουρα και Καλόγηρο, κορυφές, οι οποίες ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα. Πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή τοποθεσία με οργιώδη βλάστηση περιστοιχισμένη από τις επιβλητικές κορυφές.
* Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην περιοχή του Μαζαρακίου Βαγίων, ιδρύθηκε τον 16° αιώνα. Είναι χτισμένος σε βυζαντινό ρυθμό από ταπεινή πέτρα του γειτονικού βουνού, προφανώς από τα χέρια απλών χτιστάδων του λαού και απλών μοναχών των δύσκολων χρόνων της Τουρκοκρατίας.
Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης.
Κλείνοντας το εισιτήριο, σας δίνουμε τον α/α της θέσης σας και το πρόγραμμα με τις ώρες της εκδρομής.
*Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ.:
6980196540 και 2223041347