Αντιδήμαρχος Μαστροκώστας : Τι θα κάνουμε για τον περιορισμό των κουνουπιών το φετινό καλοκαίρι - Πρόγραμμα ψεκασμώνΟ περιορισμός επώασης κουνουπιών είναι ένα από τα προβλήματα του καλοκαιριού που πρέπει να αντιμετωπιστεί εκτός από τους ψεκασμούς που θα πραγματοποιήσει η περιφέρεια και με την προσωπική φροντίδα του καθενός μας. Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Ανακύκλωσης Αγροτικής και Αλιευτικής Πολιτικής του δήμου Κύμης Αλιβερίου, κ. Νίκος Μαστροκώστας δίνει σχετικές οδηγίες, που με απλές κινήσεις στην καθημερινότητα μας, θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαστροκώστας επισημαίνει :
Κατεβάστε την εφαρμογή για την αποστολή της επισήμανσης εστιών επώασης κουνουπιών , στέλνοντας σήμα από το ακριβές σημείο εστίας ( Νερολακοι , ποτάμια, λίμνες Νερού , σημεία κατάκλισης ύδατος για πάνω από 5 ημέρες ) ενημερώνοντας έτσι με άμεσο τρόπο για νέες εστίες την εταιρία που ραντίζει για να συμπεριλάβει τις νέες εστίες στο πρόγραμμα ραντίσματος δημοσίων εστιών .
Μέτρα από εμάς :
- Βάζουμε σήτες στους εξαερισμούς των βόθρων.
- όλοι οι βόθροι να έχουν καπάκια .
- όπου έχουμε λιμνούλες ύδατος η ποτίσματος περιβολίων φροντίζουμε να μην μένει το νερό πάνω από 2 μέρες και φροντίζουμε για το ράντισμα τους .
- πιατάκια γλαστρών όταν έχουν νερό πάνω από 5 ημέρες Ειναι εστίες επώασης κουνουπιών , η τα αδειάζουμε η ραντίζουμε .
-Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά στον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών.
-σιντριβάνια, καλλωπιστικές
λιμνούλες, δεξαμενές εκτός λειτουργίας, αποχετεύσεις/βόθροι, διαρροές των συστημάτων ύδρευσης .
ύδρευσης, δοχεία αποθήκευσης νερού ή άλλα αντικείμενα
-1 κουνούπι αρκεί να παράξει σε 5 μέρες 8000 κουνούπια .
-1 κουνούπι κατεβαίνει 7 μέτρα κάθετα από σωλήνες εξαερισμού βόθρων και σε 5 μέρες έχει παράξει 8000 κουνούπια .


Ανάδοχος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έχει ξεκινήσει από Απρίλιο τους ψεκασμούς σε ολόκληρη την Εύβοια σύμφωνα με το πρόγραμμα :