Ο Πρόεδρος Βιτάλου Γέραλης μιλά με έγγραφα για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τον δρόμο προς Τσίλαρο και Θαψά

 Πλήθος, ποικίλων  αντιδράσεων προκάλεσε το επίσημο έγγραφο περί παραίτησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας στη θέση Τσίλαρος υπογεγραμμένο από τον Αντιδήμαρχο Κύμης κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου και τον πρόεδρο της κοινότητας Βιτάλου κ. Γιάννη Γέραλη, μέσα στο οποίο διαβάστηκε από τους δημότες, πως η μίσθωση της καντίνας στην παραλία Τσίλαρος πρέπει να παύσει διότι η παραλία θεωρείτε πως δεν είναι προσβάσιμη.
Συγκεκριμένα αναφέρει " ..περί παραίτησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας στη θέση Τσίλαρος, σας διαβεβαιώνουμε πως ο συγκεκριμένος δασικός - αγροτικός δρόμος δεν έχει συντηρηθεί, ως εκ τούτου η πρόσβαση των λουομένων στην συγκεκριμένη παραλία καθώς και του ενδιαφερόμενου μισθωτή, θεωρείται μη προσβάσιμη."Να σημειώσουμε ότι οι παραλίες Τσίλαρος και Θαψά είναι οι πιο δημοφιλείς λόγω του προνομιακού τους φυσικού κάλλους και πολυδιαφημισμένες υποδεικνύοντας την Κύμη ως έναν από τους καλύτερους  τουριστικούς προορισμούς. Εφέτος που ο δρόμος στο Στόμιο θα παραμείνει κλειστός πέφτει μεγαλύτερη βαρύτητα στις βασικές υποδομές και την φιλοξενεί που θα προσφέρει η περιοχή. Συνεπώς το παραπάνω έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου περί  αργοπορίας, παραλείψεις και λάθη που θα κοστίσουν για τους επιχειρηματίες της περιοχής. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Βιτάλου κ. Γιάννης Γέραλης όντας ένας πρόεδρος που προσπαθεί αθόρυβα με κάθε τρόπο και ενέργεια  να στηρίξει το χωριό του και την περιοχή γενικότερα,  από  θέση  ευθύνης  προχώρησε σε δηλώσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας . 

Αναλυτικά ο κ. Γέραλης ανέφερε :      
"ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΙΤΑΛΩΝ ΘΑΨΑ-ΤΣΙΛΑΡΟ
(Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της προσπάθειας που καταβάλαμε ως κοινότητα)
Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιου είδους αναρτήσεις αλλά μετά το πλήθος μηνυμάτων στήριξης που δέχθηκα από συγχωριανούς μου ως προς τη διαχείρηση συντήρησης του δρόμου που οδηγεί στις παραλίες Τσίλαρο και Θαψά και την αδίκια που συντελείται προς το πρόσωπο μου από διαφορά <<ανώνυμα>> site, έκρινα απαραίτητη την παρέμβαση μου ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας.
Την 01/06 συγχωριανός μου έκανε αίτηση προς το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου με σκοπό να του γνωστοποιήσει αν οι τοπικοί φορείς είναι αρμόδιοι για την συντήρηση δασικών δρόμων, όπως προκύπτει και από το παρακάτω έγγραφο. Εν συνεχεία με δίκη μου αίτηση προς το δασαρχείο Αλιβερίου την ίδια κιόλας μέρα χωρίς να χαθεί επιπλέον χρόνος , όπως αποτυπώνεται παρακάτω, ζήτησα να μου γνωστοποιήσει ο άνωθεν φορέας, πως χαρακτηρίζεται ο συγκεκριμένος δρόμος κι αν μας αδειοδοτεί να τον συντηρήσουμε ως κοινότητα.
Σήμερα λοιπόν έλαβα την απάντηση του δασαρχείου που μας επιτρέπει την συντήρηση του δρόμου. Έτσι λοιπόν από την επόμενη εβδομάδα μηχανήματα έργου του δήμου θα βρίσκονται επι ποδός για την συντήρηση του δρόμου. Άσκησα τα καθήκοντα μου ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία. Ευχαριστώ όλους τους συγχωριανούς μου που είναι δίπλα μου από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου και τους διαβεβαιώνω ότι και μέχρι της τελευταίας μέρας αυτής, θα συνεργάζομαι και θα προσπαθώ για το καλύτερο του χωριού μου απέχοντας από πολιτικές διχασμού και πόλωσης !"