Έξω φρενών ο τοπικός σύμβουλος Δ. Ρέρρες και κάτοικοι στον Άγιο Λουκά Αλιβερίου -Απειλές για μηνύσεις στο Υγειονομικό- Τι λέει ο Πρόεδρος Γ. Ξύγγης [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ]


Έχασε την υπομονή του ο τοπικός σύμβουλος της κοινότητας του Αγίου Λουκά Αλιβερίου κ. Δημήτρης Ρέρρες, μαζί με αρκετούς συγχωριανούς τους που δεν αντέχουν άλλο την επικίνδυνη πλέον εγκατάλειψη του χωριού τους, όπως διαμαρτύρονται. 

Είναι γνωστό πως το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αγίου Λουκά  έχει ένα κοινό και μοναδικό  σκοπό... την φροντίδα και τη αναβάθμιση του χωριού. Δυστυχώς όμως η έλλειψη καθαριότητας, τα λήμματα που εκβάλουν στο ποτάμι, η βρώμα και η δυσωδία,  τα παρατημένα στο έλεος, μέσα στα σκουπίδια και τα ξερά χορτάρια, γήπεδο,  παρκάκι, κοιμητήριο, ακόμη και η αγροτική οδοποιία, προφανώς εξάντλησαν την ανοχή των κατοίκων. Οι εικόνες δείχνουν να πλήττονται από  αδιαφορία και εγκατάλειψη και οι ευθύνες καταλογίζονται σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στην δημοτική αρχή η οποία δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στα  αιτήματα της κοινότητας.

Έξω φρενών ο τοπικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Ρέρρες, δίπλα στους συγχωριανούς τους που διαμαρτύρονται έντονα, σήμερα πρωί πρωί Δευτέρας 6 Ιουνίου, με σκληρή γλώσσα, με φωτογραφίες, βίντεο  που απεικονίζουν την πραγματικότητα  και απειλές για μηνύσεις εναντίον του δήμου, δημοσίευσε την κατάσταση στο διαδίκτυο προκειμένου να αφυπνίσει τους αρμόδιους.  

Συγκεκριμένα ο κ. Ρέρρες γράφει διαμαρτυρόμενος : 

 "Έλεος ο κόμπος έφτασε στο χτένι δεν ντρέπεστε καθόλου τι χάλια είναι αυτα τα λύματα τρέχουν στους δρόμους καθαριότητα μηδέν η αγροτική οδοποιία ακόμα να ξεκινήσει έχουμε πει για καθρέφτες που έχουν σπάσει να αντικατασταθούν η καινούργια γεώτρηση η οποία φτιάχτηκε το προηγούμενο καλοκαίρι έχει βλάβη και δεν δουλεύει το στολίδι του Αγίου Λουκά το γήπεδο ακαθάριστο, το κοιμητήριο παραδομένο στο έλεος του το παρκάκι του Αγίου Δημητρίου που παίζουν τα μικρά παιδιά μέσα στη βρώμα παρατημένο .

Όλα αυτά σας τα έχουμε γράψει αλλά απάντηση και λύση δεν είδαμε . Γράφετε όλο το κοινοτικό συμβούλιο που είμαστε όλοι μαζί για το καλό του χωριού μας (και οι πέντε μια γροθιά)αλλά αποτέλεσμα μηδέν.... γράψιμο και μόνο γράψιμο... Εάν μέσα στη εβδομάδα δεν φτιαχτούν τα λύματα φέρνω το υγειονομικό και θα κάνω και μήνυση στο Δήμο κάθε μέρα θα το ανεβάζω σταματήστε να μας γράφετε έλεος...."

Το eviaxpress.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Λουκά κ. Γιάννη Ξύγγη ο οποίος ήταν καθοδόν για έκτακτη σύσκεψη με τον Δήμαρχο κ. Μπουραντά σχετικά με το φλέγον ζήτημα. Ο κ. Ξύγγης δήλωσε :

"Έχει γίνει η παραγγελία της αντλίας πριν δύο μήνες περίπου. Δεν γνωρίζω γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η αντικατάστασή της. Έχω έκτακτη συνάντηση με τον Δήμαρχο για να ενημερωθώ, λεπτομερώς"

ΒΙΝΤΕΟ τα λύματα πέφτουν στο ποτάμι του Αγίου Λουκά