Αυτοψία Σπανού και Κελαϊδίτη στα έργα στο Κυμάσι Μαντουδίου

 

Επίσκεψη στο Κυμάσι του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας πραγματοποίησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελο Κούκουζα, τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Εύβοιας. 


Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίβλεψη σημαντικών έργων που εκτελούνται στην περιοχή και συγκεκριμένα, των εργασιών ασφαλτόστρωσης του οδικού τμήματος μήκους 600 περίπου μέτρων (παρέμενε χωματόδρομος), μετά την διασταύρωση με την Επ.Ο. 23 Μαντούδι – Κυμάσι προς τον λιμένα Μαντουδίου που ολοκληρώθηκαν σήμερα και των εργασιών κατασκευής του λιμένα (Γ’ φάση) που βρίσκονται σε εξέλιξη και προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.


Ειδικότερα, για το έργο της συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του τμήματος του δρόμου προς το λιμένα Μαντουδίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, εκτέλεσε και ολοκλήρωσε τις εργασίες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τις μελέτες που εκπόνησαν ο ΟΛΝΕ και ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Πιο αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν εργασίες κατασκευής επιχωμάτων, οδοστρωσίας, ασφαλτικής στρώσης και ανακατασκευής τεχνικού απορροής ομβρίων. 

 

Το έργο με τίτλο «Γ’ ΦΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ», που αφορά τη συνέχιση της κατασκευής του λιμένα Μαντουδίου, συνολικού Π/Υ 10.000.000 ευρώ, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και οι εργασίες κατασκευής προχωρούν κανονικά. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, προβλέπεται η κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος του προσήνεμου μόλου μήκους 170μ. με το ακρομόλιο προστασίας του και την έδραση αυτού επί 1.071 χαλικοπασσάλων μήκους 15μ. και θα γίνει και η οριστική αποκατάσταση της βλάβης της θωράκισης του υφιστάμενου τμήματος του προσήνεμου μόλου με τεχνητούς ογκόλιθους. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 1.100 τεμάχια τετράποδων τεχνητών ογκολίθων, περίπου το 50% επί του συνολικού απαιτούμενου. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2023, ήτοι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με θεσμικούς φορείς της περιοχής και δόθηκε η ευκαιρία για έναν παραγωγικό διάλογο, για ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και για το σχεδιασμό και προγραμματισμό που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί προκειμένου να ικανοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Επισκεφθήκαμε σήμερα ένα από τα πιο ζωντανά και αναπτυσσόμενα λιμάνια του νησιού μας, στο οποίο επενδύουμε μεθοδικά σαν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να το καταστήσουμε ασφαλές και ελκυστικό στο επιβατικό κοινό, αλλά και ένα πυλώνα ανάπτυξης για την τοπική μας οικονομία. 

Επίσης, κλείσαμε μια ανοιχτή πληγή που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούσε το επιβατικό κοινό και τους κατοίκους της περιοχής, που δεν είναι άλλη από το οδικό τμήμα 600μ. στην είσοδο του λιμένα που με τη σημερινή μας παρέμβαση ασφαλτοστρώθηκε έχοντας τις προηγούμενες μέρες εκτελέσει τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες και τεχνικά έργα ομβρίων».