Χατζηγιαννάκης: Ευτυχώς για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, σήμερα, είναι τα τελευταία γενέθλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 

Τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ σε μία πληθώρα θεμάτων που αφορούν τους ΟΤΑ ανέδειξε κατά την ομιλία του στη βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τονίζοντας ότι, ευτυχώς για τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση, τα σημερινά είναι τα τελευταία γενέθλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία όποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές θα αποτελέσει παρελθόν.


Ο βουλευτής Ευβοίας και υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις υποτιθέμενες βελτιώσεις στο επίμαχο άρθρο 44 μετά και το φιάσκο με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, δεν προτίθεται να αλλάξει την ουσία της διάταξης, απαγορεύοντας ουσιαστικά στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων  της μειοψηφίας να φέρνουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Όπως επεσήμανε ο Μ. Χατζηγιαννάκης, η κυβέρνηση επιχειρεί προσχηματικά τη νομοθετική φίμωση της αντιπολίτευσης στους δήμους, προσπαθώντας να ελέγξει ακόμα και το τί πρέπει και τί δεν πρέπει να συζητηθεί στα δημοτικά συμβούλια

Σε ό,τι αφορά τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ικανοποιεί μικροσυμφέροντα της κάθε περιοχής με διαφορετικά κριτήρια για κάθε Περιφέρεια και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον για τη Στερεά Ελλάδα ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε έστω και την τελευταία στιγμή να περιμένει τη σχετική απόφαση του ΣτΕ και να αναστείλει την κατάργηση της ΔΕΠΟΔΑΛ. Παράλληλα, με αφορμή το παράδειγμα της Σκύρου ο βουλευτής Ευβοίας επεσήμανε πως το παρόν νομοσχέδιο αφήνει μετέωρη την ήδη προβληματική διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σχολίασε για την τροπολογία για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ότι, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ εμπαίζει την κοινωνία με το θέμα των αρμοδιοτήτων, επιλέγει να βολέψει μέσα σε προεκλογική περίοδο άλλες εφτά θέσεις γαλάζιων εκλεκτών ως γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με αυτοτελή μάλιστα γραφεία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτηση εδώ:

https://www.facebook.com/chatzigiannakismiltos/videos/1209017246513348/