Χατζηγιαννάκης: Στην πρόληψη των πυρκαγιών η κυβέρνηση παίρνει κάτω από τη βάση

 
Το φλέγον ζήτημα της πυροπροστασίας, όταν μόλις εχθές ξέσπασαν 52 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, σχολίασε o Μίλτος Χατζηγιαννάκης στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή “Από τις 6” με τον Δημήτρη Κοτταρίδη.
Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, παρά την περσινή τεράστια καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια, φαίνεται ότι στο ζήτημα της έγκαιρης πρόληψης η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει προχωρήσει καθόλου, καθώς στους πυρόπληκτους Δήμους της Ιστιαίας – Αιδηψού και του Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας οι χρηματοδοτήσεις για τον καθαρισμό των δασών είναι λιγότερες από τις περσινές από 93.000 ευρώ σε 90.000 ευρώ και από 73.000 ευρώ σε 70.000 ευρώ αντίστοιχα. «Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών και δεν έχουμε δικαιολογίες πλέον, ενώ όλη η χώρα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή, σημείωσε χαρακτηριστικά,


Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της ακρίβειας, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστήριξε ότι, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση της Ε.Ε. στα μηνιαία ποσοστά του πληθωρισμού με 12%, το καλάθι του νοικοκυριού από πέρσι που ήταν 300 ευρώ το μήνα έχει φτάσει τώρα στα 450 ευρώ, έχουμε δηλαδή 50% αύξηση στα βασικά είδη και έχουμε ακόμα ρεκόρ στις τιμές του ρεύματος και των καυσίμων, η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να ζει σε παράλληλο σύμπαν, χωρίς να ενισχύει πραγματικά την κοινωνία.

Κλείνοντας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το πώς θα βγει ο ερχόμενος δύσκολος χειμώνας, ενώ το εισόδημα των συμπολιτών μας έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 18%.Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συζήτηση εδώ:

https://www.facebook.com/chatzigiannakismiltos/videos/1092788678283690/