Δήμαρχος Μπουραντάς προς Δημοτικό Σύμβουλο Αναγνώστου : "Καληνύχτα κι έφεξε, είσαι στο σκοτάδι σου, φίλε..." [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Οι συνεδριάσεις του  δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι γνωστές για το ύφος τους, και παρουσιάζουν ένα διαφορετικό ενδιαφέρον κατά τον τρόπο που διεξάγονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. 

Έτσι λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση  την Τετάρτη 6 Ιουλίου, μετά την τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Αναγνώστου,  σχετικά με τα ζητήματα ύδρευσης του δήμου που χρονίζουν,  ο δήμαρχος Μπουραντάς, ο οποίος όπως αρχικά ομολόγησε, έκανε μεγάλη προσπάθεια να συγκρατηθεί και να μην διακόψει τον κ. Αναγνώστου.  

 ... "Καληνύχτα κι έφεξε, είσαι στο σκοτάδι σου φίλε...". Έντονη ήταν η αντίδραση του κου Αναγνώστου, ο οποίος έχει διατελέσει περισσότερα από 40 χρόνια μηχανικός της ΔΕΗ σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και του Αλιβερίου και μάλιστα για κάποια χρόνια σε θέση προϊσταμένου, του κου Μπουραντά.

 "Δεν δέχομαι αυτούς τους χαρακτηρισμούς" είπε διαμαρτυρόμενος ο κ. Αναγνώστου ενώ ο κ. Μπουραντάς συνέχισε, ..." σταμάτα και άκουσε για να καταλάβεις....",  "άμα κοιμάσαι όρθιος δεν μπορείς να τα καταλάβεις "

Τέλος ο Δήμαρχος Μπουραντάς υπέδειξε στον κύριο Αναγνώστου: 

 "Παναγιώτη, να σέβεσαι τους άλλους."

Να σημειώσουμε πως ο κ. Αναγνώστου εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κύμης Αλιβερίου το 2019, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο Μπουραντά αλλά τον Οκτώβριο του  2021, απέσυρε την εμπιστοσύνη του από την δημοτική αρχή και συνέχισε ως ανεξάρτητος. 

ΒΙΝΤΕΟ - Απόσπασμα της τοποθέτησης του Π. Αναγνώστου στο Δ.Σ Κύμης Αλιβερίου και του έντονου διαπληκτισμού με τον δήμαρχο κ. Μπουραντά. 


Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνώστου ανέφερε  στην τοποθέτησή τουυ: 

Το θέμα της ύδρευσης στον Δήμο μας δεν είναι τωρινό, είναι χρόνιο θα έλεγα.

Κάθε χρόνο οι δημότες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης νερού και όπου υπάρχει είναι κακής ποιότητας. Η Δημοτική αρχή είναι ανήμπορη να επέμβει και να κάνει κάτι. Μα πως μπορεί να κάνει κάτι όταν οι περισσότεροι που αποτελούν αυτήν την Δημοτική αρχή δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα.

Ένα δίκτυο από τα Μανίκια μέχρι την Κύμη, έπρεπε να έχει αντικατασταθεί πριν από 20 χρόνια. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι δύο Δημοτικές παρατάξεις, που αποτελούσαν και αποτελούν τις Δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια. Ξέρετε εσείς κάποιο δίκτυο στον κόσμο να έχει διάρκεια ζωής 60 χρόνια, ίσως και παραπάνω;

Σχετικά με το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΚΑ), θα ήθελα να αναφέρω, ότι το εν λόγω πρόβλημα με την ακρίβεια της ηλεκτρικής ενέργειας, θα γιγαντωθεί.

Η πρότασή μου για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι η κατασκευή Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΜΥΣ), με την ολοκλήρωση του φραγματος. Ακολούθως μπορεί ο Δήμος μας να ενταχθεί στο πρόγραμμα net metering (συμψηφισμός παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας). Ήδη το έχουν εφαρμόσει και άλλοι Δήμοι στην χώρα μας.

Όμως το ερώτημα που παραμένει, είναι γιατί αυτή η Δημοτική αρχή στις συζητήσεις της και στις προτάσεις της δεν αναφέρει την κατασκευή του Μικρού αυτού Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΜΥΣ);

Φυσικά δεν περιμένω τίποτα από αυτήν την Δημοτική αρχή . Μία άλλη πιθανόν να λύσει το πρόβλημα.