Έκκληση του Προέδρου της κοινότητας Κύμης για τον καθαρισμό των ρεμάτων


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης  κ. Αγγελής  Μαργέλης με επιστολή του  με θέμα "Πολιτική Προστασία- Καθαρισμός ρεμάτων κοινότητας Κύμης", απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, ζητά τον καθαρισμό και την  διευθέτηση ρεμάτων. Επίσης  επισημαίνει ότι η Αντιπεριφέρεια Ευβοίας διέθεσε μηχάνημα έργου για εκτέλεση εργασιών βελτίωσης οδικού δικτύου για δυνατότητα πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων,  τελικά ποτέ δεν εκτέλεσε έργο στην Κοινότητα Κύμης.

Αναλυτικά ο κ. Μαργέλης αναφέρει στην σχετική επιστολή : 

κ. Περιφερειάρχη

1. Είναι γνωστό ότι καταβάλετε τεράστια προσπάθεια για αντιμετώπιση των Προβλημάτων της Περιφέρειας και εκτιμώντας την προσπάθεια αυτή αποφάσισα να επικοινωνήσω απευθείας μαζί σας, με την ελπίδα να αντιμετωπίσετε προσωπικά κάποια από τα προβλήματα της Κοινότητας Κύμης την οποία βάση του νόμου ως Πρόεδρος του Συμβουλίου εκπροσωπώ.

2. Το πρώτο θέμα, όπως αναφέρεται και στα σχετικά, αφορά τον καθαρισμό και διευθέτηση ρεμάτων που είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας, λόγω της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει και που δεν δίνει την ευχέρεια καθυστέρησης. Όπως φαίνεται και από τα σχετικά η κατάσταση μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Από τους καθαρισμούς των ρεμάτων του 2019, είχαμε ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα, πλην όμως πριν ολοκληρωθούν συνέβη η κατολίσθηση στο δρόμο Πλατάνας – Στομίου, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες και μέχρι σήμερα να μην επαναληφθούν.

3. Το δεύτερο θέμα αφορά την Πολιτική Προστασία. Γνωρίζουμε ότι η Αντιπεριφέρεια Ευβοίας διέθεσε μηχάνημα έργου για εκτέλεση εργασιών βελτίωσης οδικού δικτύου για δυνατότητα πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων. Ποτέ δεν εκτέλεσε έργο στην Κοινότητα Κύμης.

4. κ. Περιφερειάρχη, παρακαλούμε για τις κατά την κρίση σας ενέργειες, επισημαίνοντας ότι πλέον μετά από δύο(2) και περισσότερα χρόνια η εγκατάλειψη είναι εμφανείς, ιδιαίτερα επικίνδυνη και η επέμβασή σας αναγκαία. Κοινότητας Κύμης.