Στον Μέγα Εσπερινό στον Προφήτη Ηλία Καλεντζίου Αλιβερίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου

 


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου του οποίου τα ιερά παρεκλήσια είναι αφιερωμένα στην ιερά  μνήμη του και  ατενίζουν  ιδιαίτερα στις ψηλότερες κορυφές των βουνοκορφών σε πολλές περιοχές της Ευβοίας ιδiαιτέρως δε το ανακαινισμένο  φερώνυμο εξωκλήσι της ενορίας του Καλεντζίου (Πράσινο)  Αλιβερίου, το οποίο δεσπόζει σε υψόμετρο 450 μέτρων με την εξαίρετη πανοραμική θέα, ατενίζοντας ο κάθε προσκυνητής τον ευβοϊκό κόλπο το βόρειο Αιγαίο  Πέλαγος και την λίμνη στον κάμπο του Δύστου της επαρχίας Αλιβερίου.

Την παραμονή της εορτής όπου ο ήλιος έγνω την  δύση αυτού τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής στον οποίο χοροστάτησε και απέδωσε τους ύμνους της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον  Πρωτοπρ Παύλο Κουντούρη εφημέριο των ενοριών Παρθενίου και Καλεντζίου τον Πρεσβύτερο Χρήστο Αποστόλου εφημέριο Τραχηλίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγία μορφή και προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία. 


 Ο ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία ανακαινίσθηκε εσωτερικά και εξωτερικά του περιβάlλοντος χώρου με δαπάνες του φιλάγιου και ευσεβούς ενορίτου εκ Καλεντζίου καταγομένου Αντιστράτηγου ε.α κου. Γεωργίου Σπανού, μετά των οικογενών του.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.