Παναγιώτης Αναγνώστου : "Δεν υπάρχει στις προτάσεις της Δημοτικής αρχής η κατασκευή Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού στο φράγμα Μανικίων"Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κύμης Αλιβερίου την Τετάρτη 6 Ιουλίου, κατά την συζήτηση σχετικά με τα χρόνια ζητήματα ύδρευσης του Δήμου. ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αναγνώστου επισήμανε την ανάγκη  κατασκευής Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΜΥΣ) μετά  την ολοκλήρωση του φράγματος Μανικίων, κάτι που όπως τόνισε, η δημοτική αρχή δεν αναφέρει πουθενά στις προτάσεις της. 

Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνώστου ανέφερε : 

Το θέμα της ύδρευσης στον Δήμο μας δεν είναι τωρινό, είναι χρόνιο θα έλεγα.

Κάθε χρόνο οι δημότες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης νερού και όπου υπάρχει είναι κακής ποιότητας. Η Δημοτική αρχή είναι ανήμπορη να επέμβει και να κάνει κάτι. Μα πως μπορεί να κάνει κάτι όταν οι περισσότεροι που αποτελούν αυτήν την Δημοτική αρχή δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα.

Ένα δίκτυο από τα Μανίκια μέχρι την Κύμη, έπρεπε να έχει αντικατασταθεί πριν από 20 χρόνια. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι δύο Δημοτικές παρατάξεις, που αποτελούσαν και αποτελούν τις Δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια. Ξέρετε εσείς κάποιο δίκτυο στον κόσμο να έχει διάρκεια ζωής 60 χρόνια, ίσως και παραπάνω;

Σχετικά με το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΚΑ), θα ήθελα να αναφέρω, ότι το εν λόγω πρόβλημα με την ακρίβεια της ηλεκτρικής ενέργειας, θα γιγαντωθεί.

Η πρότασή μου για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι η κατασκευή Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΜΥΣ), με την ολοκλήρωση του φραγματος. Ακολούθως μπορεί ο Δήμος μας να ενταχθεί στο πρόγραμμα net metering (συμψηφισμός παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας). Ήδη το έχουν εφαρμόσει και άλλοι Δήμοι στην χώρα μας.

Όμως το ερώτημα που παραμένει, είναι γιατί αυτή η Δημοτική αρχή στις συζητήσεις της και στις προτάσεις της δεν αναφέρει την κατασκευή του Μικρού αυτού Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΜΥΣ);

Φυσικά δεν περιμένω τίποτα από αυτήν την Δημοτική αρχή . Μία άλλη πιθανόν να λύσει το πρόβλημα.

ΒΙΝΤΕΟ Απόσπασμα της τοποθέτησης του Π. Αναγνώστου στο Δ.Σ Κύμης Αλιβερίου.Πηγή: